Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Πόρτα εξόδου σε δύο πρώην υπουργούς

nooz.gr
Ο πρόεδρος της ΝΔ χωρίς περιστροφές έδειξε την πόρτα εξόδου από το κόμμα, μετά τον Αριστοτέλη Παυλίδη, και στους Θόδωρο Ρουσόπουλο και Γιώργο Βουλγαράκη.

Το τελευταίο διάστημα είχε και μία αναφορά στις ομιλίες του για ρήξη με το παρελθόν και με όσους «πλήγωσαν» την παράταξη.

«Δεν απολογούμαι για το χθες, δεν θα απολογούμαι για νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη ή Βουλγαράκη ή Ρουσόπουλου», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη αργά το βράδυ της Πέμπτης σε σύσκεψη, ενώ στελέχη της Ρηγίλλης εκτιμούν ότι μέχρι το συνέδριο (τέλη Ιουνίου) θα «ξεκαθαρίσει» το εσωκομματικό τοπίο.

Στελέχη του κόμματος παρατηρούσαν ότι η κίνηση Σαμαρά αποτελεί ένα ακόμη βήμα αποστασιοποίησης από τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, αλλά και μήνυμα προς άλλους που, κατά την ηγεσία, «πλήγωσαν την παράταξη» να ακολουθήσουν μόνοι τους την έξοδο, αλλιώς θα προχωρήσει σε διαγραφές.

Πληροφορίες στο Τύπο αναφέρουν ότι η Ρηγίλλης διαθέτει μετρήσεις, σύμφωνα με τις οποίες το «γενικό ξεκαθάρισμα» αποτελεί αίτημα της κομματικής βάσης.

Η σκληρή δήλωση Σαμαρά ήρθε λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση για τη σύσταση της Επιτροπής Αξιολόγησης στη Νέα Δημοκρατία, στην οποία αποφασίστηκε να συμμετέχουν ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής Λ. Ζαγορίτης, ο γραμματέας της ΚΟ Κ. Τασούλας και η γενική διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κ. Καραμανλής» Κων. Μποτσίου.

Οργισμένα αντέδρασε ο Θ. Ρουσόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «δεν σέβεται τις διαδικασίες, που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη, και έχει εκδώσει ήδη τις αποφάσεις του».

«Το ποιος έβλαψε και συνεχίζει συστηματικά να βλάπτει ανεπανόρθωτα την παράταξη φαίνεται πως δεν το ‘χει πάρει ακόμη είδηση», είπε από την πλευρά του ο Αρ. Παυλίδης.

Στο μεταξύ, το Ασφαλιστικό αποτελεί το νέο πεδίο δοκιμασίας για τη συνοχή της ΝΔ. Η Ρηγίλλης κρατά κλειστά τα χαρτιά της για την τελική στάση της στη Βουλή, ενώ στενοί συνεργάτες του προέδρου αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο νέων αποπομπών, στην περίπτωση που δεν ακολουθηθεί κομματική πειθαρχία, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Την Κυριακή θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρων των 71 Νομαρχιακών Οργανώσεων και των 980 διοικήσεων των Τοπικών και Διαμερισματικών Οργανώσεων του κόμματος.

Την Πέμπτη στα Χανιά παραιτήθηκαν ομαδικά από τη ΝΔ περίπου 400 μέλη του κόμματος, κατά την διάρκεια διευρυμένης συνεδρίασης της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος. Προηγήθηκαν 187 αποχωρήσεις μελών της ΝΔ στο Ηράκλειο. Την Παρασκευή υπέβαλε την παραίτησή του ο πρόεδρος της Α2 Νομαρχιακής της ΟΝΝΕΔ Γιάννης Θεοφίλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: