Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Ο κ. Βοσκόπουλος ζήτησε τη διαγραφή των χρεών λόγω αδυναμίας εξόφλησης!



Ο κ. Βοσκόπουλος αφού έχασε όλες τις προφυγές στη Δικαιοσύνη ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών τη διαγραφή του χρέους λόγω αδυναμίας εξόφλησης.

Η αρμόδια επιτροπή απέρριψε το αίτημά του στις 25 Σεπτεμβρίου του 2009, μη δεχόμενη ότι υπάρχει οικονομική αδυναμία εξόφλησης...
Ομως, όπως επισημαίνουν υπηρεσιακοί παράγοντες:

* Πρώτον, δεν προχώρησε κανένας πλειστηριασμός ακινήτων μετά την εγγραφή κατάσχεσης και μετά το πέρας όλων των δικών και εξάντλησης τυχόν προθεσμιών, ιδίως μετά τον Οκτώβριο του 2009.

* Δεύτερον, δεν εξασφαλίστηκαν τα συμφέροντα του Δημοσίου από τα ενοίκια που εισπράττει ο κ. Βοσκόπουλος επί σειρά ετών και από τυχόν άλλα εισοδήματα που έχει.

* Τρίτον, καμιά ενέργεια δεν έγινε από μέρους του υπουργείου Οικονομικών για κατάσχεση των 4 αυτοκινήτων που έχει στην ιδιοκτησία του ο κ. Βοσκόπουλος.

* Τέταρτον, σε καμιά ενέργεια δεν προέβη το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να προχωρήσει σε κατάσχεση κινητών αξιών (π.χ. μετοχών, ομολόγων κ.λπ.) που ενδεχομένως να υπάρχουν σε θυρίδες τραπεζών.

* Πέμπτον, δεν δόθηκε καμιά εντολή έρευνας κατ' αρχάς στα υποθηκοφυλακεία Αθήνας και Κέρκυρας για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα περιουσιακά στοιχεία του κ. Βοσκόπουλου.

* Εκτον, για έναν τόσο μεγάλο οφειλέτη όπως ο κ. Βοσκόπουλος θα έπρεπε να ερευνηθεί -και δεν φαίνεται να ερευνήθηκε- από ποιο λογαριασμό εκταμιεύτηκαν τα χρήματα για την αγορά διατηρητέας οικίας του ζεύγους στο Λιστόν της Κέρκυρας (η αντικειμενική αξία εγγίζει τις 400.000 ευρώ) και άλλου οικοπέδου επίσης στην Κέρκυρα. Η έρευνα θα είχε σαφή στόχο την προστασία της τιμής του πολιτικού κόσμου. *

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: