Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Απομακρύνθηκε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σ.Γεωργακόπουλος...




Κεραυνός εν αιθρία ήταν για το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος η απόφαση για την απομάκρυνση του Αρχηγού Σωτήρη Γεωργακόπουλο, ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Τη θέση του καταλαμβάνει ο...
μέχρι τώρα υπαρχηγός Βασίλειος Παπαγεωργίου, ενώ αναμένονται μικρής κλίμακας αλλαγές στις ανώτατες θέσεις του Σώματος για την κάλυψη των κενών θέσεων.

Στις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής ακόμα αναζητούν τους λόγους για τους οποίους ελήφθη αυτή η απόφαση λίγες ημέρες μετά τα θετικά σχόλια του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Νίκου Δένδια για τα αποτελέσματα της αντιπυρικής περιόδου και περίπου δυο μήνες πριν τις κρίσεις των αξιωματικών του Σώματος.

Όπως λέγεται υπήρχε εργασιακή ηρεμία και δεν υπήρχε κανενός είδους πρόβλημα μεταξύ Αρχηγού και προσωπικού. Ορισμένοι ωστόσο σημείωναν πως ενδεχομένως του «χρεώθηκε» ότι κωλυσιεργούσε στην προώθηση ορισμένων ζητημάτων και χαρακτηρίζουν την αλλαγή ως «γραφειοκρατικού χαρακτήρα».

Μιλώντας στο «Βήμα» ο πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Σταμούλης δήλωσε ότι «η αλλαγή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Σωτ. Γεωργακόπουλου, λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της αντιπυρικής περιόδου, σαφώς και αναδεικνύει για πολλοστή φορά το ξεπερασμένο του θεσμικού πλαισίου των κρίσεων και προαγωγών των αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος».

Πρόσθεσε ακόμη πως «η διοικητική ιεραρχία, πλέον του Π.Σ., ενός τόσο εξειδικευμένου επαγγελματικού οργανισμού, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος της πολιτικής προστασίας, οφείλει να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθεί διαδικασίες ώστε να ενισχύεται η αποτελεσματικότητά του. Ο απερχόμενος Αρχηγός, εξασφάλισε πέρα από τα υπόλοιπα, σε μεγάλο βαθμό την συναίνεση στο εσωτερικό του Π.Σ. έχοντας σε προτεραιότητα την εργασιακή ειρήνη και την προάσπιση των δικαιωμάτων του πυροσβεστικού προσωπικού. Του ευχόμαστε μακροημέρευση, δημιουργικό και ευτυχισμένο προσωπικό και οικογενειακό προσωπικό βίο».

Ο κ. Σταμούλης ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Αρχηγό του Σώματος και σημείωσε ότι «αναλαμβάνει την ηγεσία του, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή, όπου το Σώμα ταλανίζεται από τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα, όπως η βαθιά οικονομική ύφεση, η φτώχεια του προσωπικού, η τριχοτόμηση, η ένδεια σε πιστώσεις, οι θεσμικές αγκυλώσεις και το αναχρονιστικό του θεσμικού πλαισίου. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσια Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αυτό που πρέπει να αλλάξει και να αντικαταστήσει είναι τη μνημονιακή πολιτική και να ενισχύσει με έργα άμεσα το Πυροσβεστικό Σώμα και το πυροσβεστικό προσωπικό».

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: