Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Η Ιορδανία απαντά με αντίποινα στη φρικτή δολοφονία...



... του πιλότου της από το Ισλαμικό Κράτος...
To Ισλαμικό Κράτος σε σχετικό βίντεο το οποίο δημοσιοποίησε φέρεται να έκαψε ζωντανό τον Ιορδανό πιλότο, Μάαζ ελ Κασάσμπεχ - δύο εκτελέσεις σε...
αντίποινα για τη δολοφονία του πιλότου από την Ιορδανία - Έκτακτη συνάντηση Ομπάμα με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα - Καταδικάζει ο ΟΗΕ

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ: Βάρβαρη και φρικαλέα πράξη η δολοφονία του Ιορδανού πιλότου

Στην εκτέλεση δύο τζιχαντιστών κρατουμένων, και συγκεκριμένα μίας γυναίκας και ενός άνδρα ιρακινής καταγωγής, προχώρησε η Ιορδανία, σε αντίποινα για τη δολοφονία του Ιορδανού πιλότου, τον οποίο φέρεται πως έκαψε ζωντανό το Ισλαμικό Κράτος, σε σχετικό βίντεο το οποίο δημοσιοποίησε

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Μοχάμαντ Μομάνιμ, η καμικάζι Σατζίντα Αλ-Ρισάουϊ που είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για τη συμμετοχή της στις αιματηρές επιθέσεις το 2005 στο Αμάν και επρόκειτο να απελευθερωθεί σε αντάλλαγμα με την απελευθέρωση του Ιορδανού πιλότου, υποσμηναγού Μουάτχ Αλ Καζαεσμπέχ, και ο Ζιάντ Καρμπούλι, στέλεχος της Αλ Κάιντα, εκτελέστηκαν στις 4:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος).

.

Έκτακτη συνάντηση Ομπάμα με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα

Έκτακτη συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα πρόκειται να έχει σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Η συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών προγραμματίστηκε μετά την είδηση της δολοφονίας του Ιορδανού πιλότου από την εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Ο πιλότος Μάαζ ελ Κασάσμπεχ εκτελέστηκε με φρικιαστικό τρόπο από τους τζιχαντιστές του Ι, οι οποίοι τον έκαψαν ζωντανό.

Ο μονάρχης της Ιορδανίας πραγματοποιούσε ήδη επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, ενώ σήμερα επρόκειτο να δειπνήσει με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του πιλότου και το λαό της Ιορδανίας για τον άδικο θάνατό του.



Μπ. Ομπάμα: «Κάθε μέσο» για εντοπισμό των ομήρων του ΙΚ

 Το βίντεο που εικονίζει τον Ιορδανό πιλότο να καίγεται ζωντανός αποδεικνύει τη "βαρβαρότητα" του Ισλαμικού Κράτους, τόνισε χτες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι, εφόσον είναι αυθεντικό, το βίντεο αυτό αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση της "αγριότητας και της βαρβαρότητας" των τζιχαντιστών.

"Η ιδεολογία τους, όποια κι αν είναι, έχει χρεοκοπήσει", είπε ο Ομπάμα υπογραμμίζοντας ότι το βίντεο αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ενισχυθεί η αποφασιστικότητα του διεθνούς συνασπισμού που μάχεται τους τζιχαντιστές στη Συρία και το Ιράκ.

Όπως είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, έχει δώσει εντολή στην ομάδα του να διαθέσουν κάθε μέσο στην προσπάθεια για τον εντοπισμό των ομήρων που κρατούνται από το Ισλαμικό Κράτος.

.

Καταδίκάζει τη δολοφονία ο ΟΗΕ

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Μπαν Κι-Μουν, καταδίκασε την Τρίτη τη δολοφονία του Ιορδανού πιλότου Μάαζ ελ Κασάσμπεχ:

«Ο Γενικός Γραμματέας καταδικάζει τη δολοφονία του Κασάμπεχ από το Ισλαμικό Κράτος, μια τρομοκρατική οργάνωση που δεν λογαριάζει στο ελάχιστο την ανθρώπινη ζωή», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Μπαν Κι Μουν. «Ο Γενικός Γραμματέας καλεί όλες τις κυβερνήσεις να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της μάστιγας της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού στο πλαίσιο των υποχρεώσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

 left.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: