Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Όταν ο Γ. Προβόπουλος έδινε "κατ' εκλογή" προαγωγές στην Μ. Σωτηρίου...


...και την έκανε Διευθύντρια στην Εμπορική Τράπεζα μόλις έγινε κυβέρνηση η ΝΔ !

Από τον Σπύρο Καπαδάκο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ο υφυπουργός Υγείας Μ. Σαλμάς παρέμεινε στη θέση του και την "πλήρωσε" η διευθύντρια του Γραφείου του, η κ. Μαρία - Κυβέλη Σωτηρίου, για τις πολιτικές σχέσεις με τον Γ. Τρομπούκη.
Η κ. Σωτηρίου έγινε ανώτερο στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ το 2004. Σύμφωνα με τα έγγραφα που σας παρουσιάζω μάλιστα (κάντε κλικ επάνω στα έγγραφα για να μεγαλώσουν), λίγους μήνες μετά τις εκλογές του 2004 η κ. Μαρία Κυβέλη Σωτηρίου ήταν στη λίστα με τις "προαγωγές Μεγαλόβαθμων" της Εμπορικής Τράπεζας.
Με την υπογραφή του τότε Διοικητή (και νυν Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος) Γιώργου Προβόπουλου η κ. Σωτηρίου ήταν μία από τους 13 Υποδιευθυντές Β' του Λογιστικού Κλάδου που προήχθησαν "κατ' εκλογή" σε Υποδιευθυντές Α' .
Το ενδιαφέρον είναι ότι περίπου ένα χρόνο μετά, στις 22 Δεκεμβρίου 2005, η κ. Σωτηρίου πάλι με την υπογραφή του κ. Προβόπουλου προήχθη επίσης "κατ' εκλογή" σε Διευθύντρια της Τράπεζας μαζί με άλλους 17 Υποδιευθυντές Α.
Το ενδιαφέρον είναι διπλό διότι η κ. Σωτηρίου πήρε προφανώς αξιοκρατικά την προαγωγή της από τον κ. Προβόπουλο μολονότι (δικαιολογημένα και νόμιμα) δεν πήγαινε στην Τράπεζα αφού ήταν επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης στην Αμφιλοχία...


press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: