Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Οι πρώτες πληροφορίες για το το πρόγραμμα Πότε φτάνει ο Ομπάμα στην Αθήνα και πώς θα κινηθεί


Πότε φτάνει ο Ομπάμα στην Αθήνα και πώς θα κινηθεί
  (Φωτογραφία:  Reuters )
Αθήνα
Με το σταγονόμετρο γίνονται γνωστές οι λεπτομέρειες του προγράμματος του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ώς τώρα, το Air Force One θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» γύρω στις 11 το πρωί της Τρίτης.

Στις 13:30, ο κ. Ομπάμα θα έχει ωριαία συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα ακολουθήσει η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νωρίς το απόγευμα (υπολογίζεται γύρω στις 3 με 4) θα γίνουν οι κοινές δηλώσεις Ομπάμα - Τσίπρα και θα ακουθήσουν τέσσερις ερωτήσεις, δύο από έλληνες δημοσιογράφους και δύο από ξένους.

Για τις 19:30 είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Πρεδρικό Μέγαρο.

Για τις ανάγκες των δημοσιογράφων θα στηθεί Κέντρο Τύπου από το πρωί της Τρίτης στο Ζάππειο. Οι δημοσιογράφοι που θα θελήσουν να μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο θα μετακινηθούν με πούλμαν.

Στο Βράχο της Ακρόπολης

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πρωί της Τετάρτης ο αμερικανός πρόεδρος θα ανεβεί στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, αφού έχει εκφράσει την επιθυμία να τραβήξει και φωτογραφία από το σημείο.

Η βασική ομιλία του προέδρου Ομπάμα θα γίνει στις 12:30 της Τετάρτης στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η πρόσκληση για το Ίδρυμα Νιάρχος αναφέρει ότι δεν εγγυάται την είσοδο στον κάτοχό της. Όσοι αποφασίσουν να παρακολουθήσουν την ομιλία, θα πρέπει να ξέρουν ότι θα περάσουν από έλεγχο ασφαλείας, ότι θα πρέπει να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερα αντικείμενα μαζί τους, ενώ θα απαγορεύονται ομπρέλες, σακίδια, μεγάλες τσάντες, αιχμηρά αντικείμενα, υγρά και πανό. Επιτρέπονται, όμως, οι φωτογραφικές μηχανές.

Μετά την ομιλία του ο αμερικανός πρόεδρος αναχωρεί από την Αθήνα με επόμενο σταθμό του το Βερολίνο.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: