Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση...



Η σφοδρή σύγκρουση της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση και το θερμότατο επεισόδιο ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν ο...
πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι ο τρίτος δημοσιογράφος που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των εκβιαστών ήταν «στενός συνεργάτης» του πρωθυπουργού, κυριάρχησαν στην μαραθώνια προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά. 

Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ αλλά και για την επαναδιαπραγμάτευση του συμβιβασμού με την εταιρεία Siemens. 

Ταυτόχρονα, στη δευτερολογία του, δήλωσε ότι με ένα νομοσχέδιο θα αρθούν οι «κατάφωρα αντισυνταγματικές» παρεμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη.

«Αναρωτιέται κανείς αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει με το θράσος τους, για την απύθμενη υποκρισία», είπε εξαπολύοντας πυρά ιδιαίτερα στην τριετία της διακυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου. 

Παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη υπήρχαν πάντα, είπε ο πρωθυπουργός, τόνισε όμως ότι την τριετία της διακυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου «χάθηκε η μπάλα».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην «παράλειψη» να παραδοθεί στις αρχές η λίστα Λαγκάρντ, ενώ κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για συγκάλυψη του μεταπολιτευτικού σκανδάλου της Siemens, μιλώντας για «απαράδεκτο» εξωδικαστικό συμβιβασμό που υπογράφηκε ανάμεσα στο δημόσιο και την εταιρεία. 




Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός ρώτησε: «Γιατί καλύπτετε το δίδυμο Σαμαρά - Παπασταύρου;» ενώ ειδικά για τον στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, σημείωσε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ: «Τον καλύπτετε σαν να ήταν δικός σας συνεργάτης ή ακόμα σαν να ήταν δικός σας συνεταίρος». 



Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να χτίσει το δικό του σύστημα διαπλοκής

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιχειρεί να χτίσει το δικό του σύστημα διαπλοκής, ενώ χαρακτήρισε τη συζήτηση στη βουλή ως το τελευταίο καταφύγιο της ανικανότητας της κυβέρνησης. 

Ταυτόχρονα, απηύθυνε κάλεσμα προς τους δικαστές να μη φοβούνται και να καταγγέλλουν κάθε παρέμβαση στο έργο τους, προειδοποιώντας ότι όσοι παρεμβαίνουν θα λογοδοτήσουν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται. 

Αναφερόμενος στην υπόθεση των εκβιαστών, ο κ. Μητσοτάκης έκανε γνωστό ότι έχει ασκήσει αγωγή κατά του κ. Μαυρίκου, για σειρά δημοσιευμάτων κατά του προσώπου του. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρώτησε παράλληλα γιατί στις 8/4/2015 η ΝΕΡΙΤ υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό αμοιβαίας διαφήμισης με την εταιρεία του κ. Μαυρίκου και επιτέθηκε στην κυβερνητική εκπρόσωπο.



«Εδώ υπάρχει μια ωραία φάμπρικα. Κάποιος γνωρίζει το περιεχόμενο των συνομιλιών. Διαρρέει τμήμα του σε έντυπο και εκείνο το έντυπο παράνομα το δημοσιεύει. Και μετά ο πραγματικός ενορχηστρωτής, η κυβέρνηση, έρχεται να το αναδείξει. Αυτό είναι παρακράτος και το στήνετε μεθοδικά», είπε ο κ. Μητσοτάκης.





Σφοδρή αντιπαράθεση

Στο μεταξύ, την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού προκάλεσε τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη κατά την δευτερολογία του ότι ο κ. Τσίπρας έχει συνεργάτη έναν από τους εκβιαστές δημοσιογράφους. Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει δικαίωμα να συκοφαντεί τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι έχει σχέση με έναν από τους εκβιαστές και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να ανακαλέσει.



Γεννηματά σε Τσίπρα: Δεν είστε ο αρχάγγελος της κάθαρσης

«Ό,τι κάνατε με το σκίσιμο των μνημονίων τα ίδια θα κάνετε και με το σκίσιμο της διαπλοκής. Θα σκίσετε τη γάτα», ανέφερε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό. 

Η κ. Γεννηματά τόνισε: «Εμείς θα στηρίξουμε πρόταση για εξεταστική για όλα τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, αλλά γιατί δεν τολμάτε να πείτε ναι στην πρόταση μας για εξεταστική στην οικονομία από το 2002 έως σήμερα; Τι φοβάστε;». 

Ακόμη, επέκρινε τις παρεμβάσεις που κατά τη γνώμη της κάνουν ο κ. Παπαγγελόπουλος και η κ. Θάνου στη Δικαιοσύνη λέγοντας: «Με ποιο δικαίωμα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παρεμβαίνει στις δικαστικές ενέργειες Εισαγγελέα για την άσκηση των καθηκόντων της; Με ποιο δικαίωμα παρίσταται στην διάσκεψη των δικαστών και αρνείται να εξέλθει όταν του το ζητούν; Την ίδια στιγμή βλέπουμε την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από τη θεσμική της θέση, στην κορυφή της Ελληνικής Δικαιοσύνης να επεμβαίνει απροκάλυπτα στη λειτουργία του Κοινοβουλίου».

Θεοδωράκης: Αγαπημένο σπορ των κυβερνήσεων η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης 

Πρωθυπουργό του λαϊκισμού χαρακτήρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης τον Αλέξη Τσίπρα και σημείωσε ότι «η χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ήταν το αγαπημένο σπορ όλων των κυβερνήσεων». 

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ποταμιού τόνισε πως από το 2008 ο κ. Τσίπρας υπήρξε το αγαπημένο παιδί των ΜΜΕ, καθώς μεγάλες εφημερίδες του έδιναν αυξημένα δημοσκοπικά ποσοστά. 

«Η κ. Θάνου και ο κ. Παπαγγελόπουλος ενώνουν δύο συστήματα που έχουν στηθεί εδώ και χρόνια. Και στόχος αυτών των συστημάτων είναι η χειραγώγηση των λειτουργών της δικαιοσύνης. Αυτή η ανίερη συμμαχία δείχνει και τις εκλεκτικές συγγένειες μεταξύ του παλιού και του νέου παλιού» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης επισημαίνοντας πως «η κ. Θάνου είναι ένας ανώτατος δικαστικός λειτουργός που επιχειρεί να λογοκρίνει τους πάντες». 

Κουτσούμπας: Η αιτία της διαφθοράς να αναζητηθεί στο ίδιο το σύστημα

«Όποια πολιτική δύναμη δεν αμφισβητεί την κυριαρχία του κεφαλαίου στην οικονομία, οποιαδήποτε πολιτική δύναμη αποδέχεται ως αιώνιο τον καπιταλιστικό τρόπο οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας, στηρίζει αντικειμενικά το πλαίσιο στο οποίο γιγαντώνονται αυτά τα φαινόμενα και γίνεται αναπόφευκτα μέρος της διαπλοκής» ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Σημείωσε ότι αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που πρέπει να εξάγει ο ελληνικός λαός που παρακολουθεί αυτήν την συζήτηση και ενώ «έχει μπροστά του τα μεγαλύτερα σκάνδαλα και τις μεγαλύτερες αδικίες που έρχονται με μορφή καταιγίδας, ως συνέχεια των προηγούμενων, και αφορούν το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα κόκκινα δάνεια, το σύνολο δηλαδή των αντιλαϊκών μέτρων που βάζουν ταφόπλακα σε δικαιώματα, το ήδη εξαφανισμένο λαϊκό εισόδημα, στην ίδια τη ζωή του λαού μας».

Καμμένος: Θα συνεργαστώ με τον Τσίπρα μέχρι τέλους

Η διαπλοκή ενεπλάκη και στην Δικαιοσύνη, γιατί συνδύασε την εκτελεστική, κοινοβουλευτική και δικαστική εξουσία και «ουσιαστικά υιοθέτησε μια οργανωμένη εγκληματική συμμορία που λυμαινόταν το δημόσιο χρήμα», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Σχετικά με έγγραφο που κατέθεσε η ΝΔ, σύμφωνα με το οποίο έδωσε «διαφήμιση στον Μαυρίκο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», ανέφερε συγκεκριμένο αριθμό σύμβασης και είπε ότι αυτή έφερε την υπογραφή στελέχους που είχε διορίσει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το 2014. Κάλεσε μάλιστα τη ΝΔ να είναι πιο προσεκτική όταν καταθέτει έγγραφα γιατί «ο 'πύραυλος' Κουμουτσάκος δεν σας δίνει αυτά που έπρεπε να σας δώσει».

Λεβέντης: Πιέσεις προς την Δικαιοσύνη υπάρχουν και από τις δύο πλευρές

Επίθεση τόσο στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, υποστηρίζοντας ότι «πιέσεις προς την Δικαιοσύνη υπάρχουν και από τις δυο πλευρές». Παράλληλα υπογράμμισε ότι «οι συζητήσεις στη Βουλή μοιάζουν ως θέατρο του παραλόγου».

«Αν ακούγαμε τον κ. Τσίπρα θα αισθανόμασταν ότι είμαστε σε μια χώρα με λυμένα προβλήματα, που λειτουργούν οι νόμοι και τα πάντα και είναι τρελοί όσοι αισθάνονται χάλια», σημείωσε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε: «Η ΝΔ καταλογίζει στο ΣΥΡΙΖΑ παρεμβάσεις και πιέσεις στη δικαιοσύνη και αντίστοιχα το ίδιο κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ΝΔ. Είναι ένα σάπιο καθεστώς. Αυτή είναι η Ελλάδα δυστυχώς».

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: