Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Προσφυγικό, επενδύσεις και χρέος στη συνάντηση Τσίπρα – Κέρι...


Προσφυγικό, επενδύσεις και χρέος στη συνάντηση Τσίπρα – Κέρι

Όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου, σε σχέση με το Προσφυγικό, ο Αμερικάνος Υπουργός Εξωτερικών καλωσόρισε την πολύ μεγάλη προσπάθεια που...
καταβάλει η Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, ενώ οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα προσφέρουν βοήθεια στην Ελλάδα μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Επιπλέον, συζητήθηκαν η εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας και η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, οι δυνατότητες ενίσχυσης των αμερικανικών επενδύσεων στη χώρα μας, καθώς και η υποστήριξη των ΗΠΑ σε μια ατζέντα ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Ως προς τις περιφερειακές εξελίξεις συζητήθηκαν τα πρόσφατα ταξίδια και οι επικείμενες επαφές του Πρωθυπουργού, και ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή. Σχετικά με το Κυπριακό, αναδείχθηκε η σημασία μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ ιδιαίτερα σε μια περίοδο αυξανόμενων συγκρούσεων στη Μεσόγειο. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε τη σημασία που αποδίδει στην ενίσχυση των σχέσεων με την Τουρκία, επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα της αρχής καλής γειτονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: