Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

«Κυνηγάμε πρώτα τα μεγάλα ψάρια»...


Τρύφων Αλεξιάδης: Στην αρχή κυνηγάμε τα μεγάλα ψάρια Ιδιαίτερη αναφορά στην πάταξη της φοροδιαφυγής έκανε ο Τρύφων Αλεξιάδης σε σημερινή συνέντευξή του (ρ/σ «Στο Κόκκινο»).
«Εντάθηκαν οι έλεγχοι για τη φοροδιαφυγή την τουριστική περίοδο, μετά την αύξηση του ΦΠΑ. Κάθε βδομάδα ελέγχουμε...
5.500 - 6.000 επιχειρήσεις, ξεκινώντας από τα πεντάστερα και τους πολύ ακριβούς χώρους εστίασης και στη συνέχεια παντού, δεν υπάρχει άβατο για τις φορολογικές υπηρεσίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Και πρόσθεσε: «Έχουμε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, όπου θα συνεχιστεί ο έλεγχος και στην προεκλογική περίοδο, κυνηγάμε πρώτα πρώτα τα μεγάλα ψάρια».


«Οι έλεγχοι των φυσικών προσώπων μεγάλου πλούτου, που γίνεται από συγκεκριμένο ελεγκτικό κέντρο, είχε το πρώτο 7μηνο του 2014 εισπραξιμότητα 260.000 ευρώ, ενώ το πρώτο 7μηνο του 2015 680.000 ευρώ ανά υπόθεση. Γίνεται μια δουλειά, λοιπόν, που πρέπει να ενισχυθεί. Θα ενδυναμωθεί ο ρόλος της ανεξάρτητης αρχής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, το προβλέπει και η συμφωνία», σημείωσε με έμφαση ο κ. Αλεξιάδης.


Ο υπουργός επιβεβαίωσε πως ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση εφαρμόζεται κανονικά, ενώ εξαιρούνται τα σχολεία ειδικού σκοπού.


Όσον αφορά παρεμβάσεις σε υπόθεσή του που ισχυρίστηκε ο κ. Μητρόπουλος, ο υπουργός απάντησε: «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο που λέει ο Μητρόπολος, το παρακολουθώ και όποιος παρέμβει οπουδήποτε, έχει θέσει τον εαυτό του εκτός υπουργείου Οικονομικών. Οι φορολογικές υπηρεσίες κάνουν τη δουλειά τους χωρίς καμία, πολιτική ή άλλη, παρέμβαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: