Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Επίσκεψη την επόμενη Παρασκευή Στις 11 Απριλίου η Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα


Στις 11 Απριλίου η Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα
Η επικείμενη επίσκεψη θα είναι η δεύτερη από το ξέσπασμα της κρίσης   (Φωτογραφία:  Reuters )

Βερολίνο
Πριν από το Πάσχα, και συγκεκριμένα την Παρασκευή 11 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Η φημολογούμενη εδώ και καιρό επίσκεψη Μέρκελ, με τη συγκυρία της ελληνικής προεδρίας, θεωρείται κίνηση στήριξης στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εν όψει και των ευρωεκλογών.

Νωρίτερα την Τρίτη, μετά τη συνεδρίαση των Eurogroup και Ecofin στην Αθήνα, ο Αντ.Σαμαράς είχε συναντηθεί με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών B.Σόιμπλε.

Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι θα ελεγχθούν τα στοιχεία, αν υπάρχει πλεόνασμα και «θα αποφασίσουμε, αν χρειάζεται περαιτέρω στήριξη. Αυτή ήταν η προηγούμενη απόφαση, τώρα περιμένουμε τα στοιχεία», προσθέτοντας, ωστόσο ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή πορεία.

Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε τη στήριξη της Γερμανίας στην Ελλάδα, διευκρινίζοντας, όμως ότι κανένας στη Γερμανία ούτε ο υπουργός Οικονομικών δεν ευθύνονται για την κατάσταση στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ότι μία Ένωση είναι επιτυχημένη, όταν βοηθά τον πιο αδύνατο. «Δεν θα αφήσουμε μόνη της την Ελλάδα στα δύσκολα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: