Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Νέο κύμα κακοκαιρίας Επιστρέφουν οι χιονοπτώσεις από το βράδυ της Δευτέρας


Επιστρέφουν οι χιονοπτώσεις από το βράδυ της Δευτέρας
  (Φωτογραφία:  Phasma )

Αθήνα
Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από το βράδυ της Δευτέρας σε όλη την Ελλάδα. Την Τρίτη και την Τετάρτη τα φαινόμενα θα ενταθούν, με χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό.

  • Ο καιρός από το in.gr
Επιδείνωση τοι καιρού αναμένεται από αύριο, Δευτέρα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ στα κεντρικά και τα νότια της χώρας προβλέπονται τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα πρόσκαιρες καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και βαθμιαία στα νότια ημιορεινά που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ενταθούν.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5-7 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από τα βόρεια. 
Στην Μακεδονία και στην Θράκη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, σποραδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά.
Στα νησιά του Ιονίου στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις με καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά.
Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με σποραδικές βροχές στο νότια και χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές.
Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες νεφώσεις με σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στην ορεινή Κρήτη.
Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με σποραδικές βροχές στα νότια και από το απόγευμα χιόνια στα βορειότερα νησιά.
Στην Αττική νεφώσεις με τοπικές βροχές . Χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και βαθμιαία στα υπόλοιπα ορεινά ενώ το βράδυ πιθανόν να χιονίσει και στα βόρεια προάστια.
Στην Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Την Τρίτη, στα ανατολικά και τα νότια θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις, και στις νοτιότερες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο. Τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Παγετός, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κατά τόπους ισχυρός.
Την Τετάρτη, στην ανατολική και νότια χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις και στις νοτιότερες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο.

Τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων στις βορειότερες περιοχές από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά και βόρεια.
Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.
Την Πέμπτη, στα ανατολικά και νότια θα παρατηρηθούν τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη και θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν.
Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως κατά τη κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός κατά τόπους ισχυρός κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.
Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά και νότια, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις την Παρασκευή.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, η  θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τη νύχτα και το πρωί.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: