Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις στη Συρία...


Ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις στη Συρία από το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ... από το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ...
Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν για πρώτη φορά σήμερα από το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ, που βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο, για πτήσεις πάνω από περιοχές που ελέγχονται από την οργάνωση «Ισλαμικό κράτος» στο Ιράκ και...
στη Συρία, δήλωσαν στρατιωτικές πηγές.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, καμία πληροφορία δεν έχει δοθεί προς το παρόν για τη φύση αυτών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο η επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερις μήνες και ότι ενδεχομένως θα παραταθεί.

Η ναυαρχίδα του γαλλικού στόλου, που έφτασε στη Μεσόγειο το περασμένο Σάββατο, προκειμένου να ενισχύσει τη γαλλική παρουσία στη μάχη κατά των τζιχαντιστών της ISIS, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, μεταφέρει 18 μαχητικά Rafale, οκτώ υπερηχητικά μαχητικά αεροσκάφη Dassault και δύο Hawkeye ενώ το πλήρωμα του αποτελείται από 1.900 ναύτες, πιλότους και μηχανικούς.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημερώθηκε για επαφή Ρώσων στρατιωτικών με το γαλλικό αεροπλανοφόρο. Την Κυριακή ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, δήλωσε ότι το αεροπλανοφόρο ετοιμαζόταν να ξεκινήσει μια επιχείρηση κατά των μαχητών της τρομοκρατικής οργάνωσης που αυτοαποκαλείται «Ισλαμικό Κράτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: