Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

«Ουδέν περισσότερο, εφόσον παρανομεί» Ουδείς υπεράνω του νόμου, λέει ο Ν.Δένδιας για το περιστατικό στην Κρήτη με τον Ηλ.Κασιδιάρη


Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα γίνει διάλογος με τους αστυνομικούς για τις αλλαγές στο Σώμα
Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα γίνει διάλογος με τους αστυνομικούς για τις αλλαγές στο Σώμα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, με μείωση του προσωπικού και με ορθολογικότερη αξιοποίησή του, ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο τακτικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στο πρόσφατο περιστατικό με την συμπεριφορά του Ηλ.Κασιδιάρη προς τους αστυνομικούς στην Κρήτη, λέγοντας:

«Για την ΕΛ.ΑΣ. η αλήθεια είναι σαφής. Η αλήθεια του Έλληνα αστυνομικού είναι το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους. Επ' αυτού δεν υπάρχει ερώτημα. Κατά πάντων και διά πάντων, κατά βουλευτών, όπως όλων των άλλων. Η επιβολή των νόμων δεν έχει όριο.

» Σας παρακαλώ αυτό να είναι, όπως είναι και το γνωρίζω, πάντοτε ξεκάθαρος οδηγός στις πράξεις σας. Ουδέν περισσότερο δικαίωμα έχει, εφόσον παρανομεί, το μέλος του Κοινοβουλίου, εναντίον οιουδήποτε. Υποχρέωση είναι η απόλυτη και κάθετη τήρηση του Συντάγματος και της νομιμότητας.»

Σχετικά με την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. ο κ. Δένδιας είπε ότι 61.000 αστυνομικοί είναι πολλοί για τη χώρα, όταν η τεχνολογία έχει κάνει μεγάλες προόδους.

Τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η έκθεση του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, που επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες για λιγότερο προσωπικό, αλλά, διαφορετικά διαρθρωμένο.

Δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει διάλογος με τα συνδικαλιστικά σωματεία και θα λάβει υπόψη του τις προτάσεις τους.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Τσουκαλάς, αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ., τόνισε ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί στη Βουλή και να συσταθεί διακομματική επιτροπή για τον σκοπό αυτό.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, Δ. Γεωργαντζής, αναφέρθηκε αναλυτικά στη συρρίκνωση των αποδοχών των αστυνομικών, λέγοντας ότι οι αμοιβές τους έχουν φτάσει τον μισθό μιας καθαρίστριας.

Υπογράμμισε, ότι δεν μετανιώνουν για τους αγώνες κατά του μνημονίου, το οποίο χαρακτήρισε «καταστροφικό» και εκτίμησε ότι είναι αδιέξοδη η πολιτική που ακολουθείται.

Για το μισθολογικό ο κ. Δένδιας είπε  ότι καταβάλλονται προσπάθειες από πλευράς υπουργείου για να βελτιωθεί και να διορθωθεί η μισθολογική κατάσταση των αστυνομικών, μέσω του επιδόματος ειδικών συνθηκών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: