Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Δευτερολογία στη διευρυμένη σύσκεψη Αιχμηρή απάντηση Βενιζέλου στην κριτική Λοβέρδου και Χρυσοχοΐδη


O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος
O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος   (Φωτογραφία:  Fosphotos )

Αθήνα
«Σημείο προς σημείο» απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην κριτική και τις αιτιάσεις που δέχτηκε από στελέχη, και ειδικότερα τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατά τη δευτερολογία του στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Πολιτικής και της Οργανωτικής Γραμματείας του Κινήματος.

Ειδικότερα, για τη μη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση τον Ιούνιο με πολιτικά στελέχη, ο κ. Βενιζέλος επικαλέστηκε τη σχετική απόφαση της ΚΟ και διερωτήθηκε εάν θα είχε αλλάξει δραματικά κάτι στους τομείς των υπουργείων για τα οποία επελέγησαν πρόσωπα που ήταν προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, αν αντί για αυτούς είχαν μπει πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
«Αν στη θέση του Λιβιεράτου στο ΥΠΕΚΑ είχαμε βάλει τον Μανιάτη και στη θέση του Τσαυτάρη στο Αγροτικής Ανάπτυξης είχαμε βάλει τον Λιβιεράτο θα άλλαζε εικόνα το ΠΑΣΟΚ;» φέρεται να είπε ο κ. Βενιζέλος.
Όσον αφορά σε απόψεις που εκφράστηκαν περί επιστροφής των διαγραμμένων στελεχών, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους ο κ. Βενιζέλος είπε ότι οι ίδιοι είχαν ζητήσει να τεθεί κομματική πειθαρχία για την τελευταία ψηφοφορία, όπως και η ψήφισή τους να γίνει με τη μορφή ενός άρθρου, ωστόσο στη συνέχεια δεν υπερψήφισαν.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι ορισμένα στελέχη κατά το προηγούμενο διάστημα εξέφραζαν δημοσίως διαφορετικές θέσεις, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ότι εκείνος δεν είπε τίποτα γιατί αυτά τα στελέχη υποστήριζαν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και θα ψήφιζαν τα μέτρα.
Σχετικά με την πρόταση του κ. Χρυσοχοΐδη για μετάθεση του συνεδρίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε ότι αυτό πρέπει να πραγματοποιηθεί γρήγορα, προκειμένου να εκλεγούν και τα κομματικά όργανα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι είναι ευπρόσδεκτοι στο συνέδριο όλοι όσοι δεν έχουν δηλώσει ότι αποχωρούν από το κόμμα και έκανε ειδική μνεία στους Ανδρέα Λοβέρδο, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Άννα Διαμαντοπούλου και Χρήστο Παπουτσή, με τον οποίο, όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές, είχε πρόσφατα μια «πολύ ενδιαφέρουσα» συνάντηση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: