Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Η απόφαση του δικαστηρίου Αποφυλακίζεται με εγγύηση ο Λάκης Γαβαλάς


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ποινή 7 ετών με αναστολή στην έφεση επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Λάκη Γαβαλά για τα χρέη προς το Δημόσιο ύψους 17 εκατ. ευρώ. Τόσο ο σχεδιαστής μόδας, όσο και η αδελφή του Νότα, αποφυλακίζονται με την καταβολή εγγύησης 2.000 ευρώ.
Στην πρότασή του ο εισαγγελέας είχε ζητήσει τόσο να κριθούν ένοχοι για το αδίκημα της απάτης κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου όσο και να απορριφθεί το αίτημά τους για προσφορά της περιουσίας τους ως δείγμα καλής θέλησης.
Ο εισαγγελέας υποστήριξε πως αυτό θα μπορούσαν να το είχαν κάνει στο παρελθόν και δεν το έκαναν, ενώ επισήμανε πως η περιουσία τους είναι δημευμένη από το ελληνικό Δημόσιο.
Το δικαστήριο καταδίκασε και την αδελφή του Νότα σε φυλάκιση 6 ετών δίνοντας και σε εκείνη αναστολή στην έφεση.
Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι με τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της επιδίωξης να άρουν τις συνέπειες της αξιόποινης πράξης τους, καθώς έχουν προσφέρει στο δημόσιο ακίνητο στην Κάντζα Αττικής που υπερκαλύπτει τις οφειλές των 17 εκατομμυρίων που έχουν στο ενεργητικό της εταιρείας τους.
«Το μόνο που θέλω είναι να αφεθώ ελεύθερος πληρώνοντας τις υποχρεώσεις μου. Διαθέτω όλη μου την περιουσία στο ελληνικό Δημόσιο η οποία υπερκαλύπτει τα χρέη μου και δεν μπορώ να κατανοήσω το λόγο για τον οποίο παραμένω 14 μήνες στη φυλακή, χωρίς να μπορώ να ξεχάσω την πρώτη μου νύχτα στο κελί με κακοποιά στοιχεία ούτε το γεγονός πως έβαλαν την αδελφή μου στο κελί με 5 οροθετικές» ανέφερε στην απολογία του ο σχεδιαστής μόδας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: