Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Άκης: Ένας υπουργός δεν διαπραγματεύεται με ατζέντηδες...




crimenet.gr 

«Kαμία επαφή δεν είχε ποτέ με κανένα εκπρόσωπο της εταιρείας Ferrostaal τη γερμανικής εταιρείας που προμήθευσε τα υποβρύχια» ο Άκης Τσοχατζόπουλος, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, απαντώντας στον εισαγγελέα της έδρας.

«Ενας υπουργός δεν διαπραγματεύεται με ατζέντηδες αλλά...
με τον γερμανο υπουργό Άμυνας, δεν παίζουμε παζάρια» είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ωστόσο, δήλωσε πως «γνώριζε για τις μίζες που διακινούσε η γερμανική εταιρεία, όμως αυτός έκανε την δουλειά του».

«Εμείς προσπαθήσαμε να θωρακίσουμε τη χώρα, μέσα σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία για την άμυνα, δεχθήκαμε χυδαία και φθηνή επικοινωνιακή επίθεση ακόμα και από τους ξένους για να δικαιολογήσουν το δικό τους σύστημα δωροδοκίας. Αυτά που λένε είναι παραμύθια για να καλύψουν τις δικές τους δουλειές», πρόσθεσε.

Παρέμβαση στο δικαστήριο έκανε και ο πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών, Γιάννης Σμπώκος ο οποίος ισχυρίστηκε πως δεν μπορούσε να επηρεάσει αυτά που έγραφε η σύμβαση των ελληνικών ναυπηγείων με την Ferrostaal.

«Το ναυτικό αποφάσισε ότι τα συγκεκριμένα υποβρύχια είναι τα καλύτερα, όχι μόνο αυτό, είχαν καταθέσει και μία οικονομική προσφορά προκειμένου να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: