Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

ΤΡΙΠΛΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΣΟΙΜΠΛΕ, ΔΝΤ ΚΑΙ ΡΕΝ...


...ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΡΑΓΔΑΙΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
Συναγερμό στις Βρυξέλλες προκαλούν οι δραματικές εξελίξεις στην Αθήνα. Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές την ώρα της συνεδρίασης του Eurogroup δεν είχε ακόμη γίνει γνωστό το σκηνικό ρήξης που διαμορφώνεται στην Αθήνα...
Οι κοινοτικοί αξιωματούχοι, οι υπουργοί Οικονομικών αλλά και οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ έμαθαν τα νέα στην... έξοδο. Αναμένεται μάλιστα σύμφωνα με κοινοτικούς κύκλους να ζητηθούν αναλυτικές εξηγήσεις για την κατάσταση στην Αθήνα, από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα κατά την αυριανή σύνοδο των υπουργών στο Ecofin.

Αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν τις δραματικές εξελίξεις από το ναυάγιο στη σύσκεψη στο Μαξίμου, ο μεν Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ περίπλοκη κατάσταση, ο επικεφαλής του Eurogroup κάλεσε τις ελληνικές αρχές να συνεχίσουν την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ενώ ο Επίτροπος Ρεν ζήτησε από τους Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς να επιδείξουν υπευθυνότητα.

Αλλά και από το ΔΝΤ η πρώτη αντίδραση ήρθε με την “επισήμανση” πως εάν η Ελλάδα οδηγηθεί σε πρόωρες κάλπες, τότε η χρηματοδότησή της θα διακοπεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: