Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Η νέα συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου

Η νέα συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου
Σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο είναι ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, καθώς έχουν ξεκινήσει οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για όλα τα «ανοιχτά» θέματα.
Στο τραπέζι των συζητήσεων, σύμφωνα με τον Real Fm, είναι η συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η προγραμματική συμφωνία και ο ανασχηματισμός.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Real Fm, στην Ιπποκράτους αναφέρουν ότι η προγραμματική συμφωνία θα προηγηθεί οποιασδήποτε κίνησης. Κομβικό σημείο της νέας συμφωνίας για το ΠΑΣΟΚ θα είναι η μη εφαρμογή νέων μέτρων με το Μέγαρο Μαξίμου να παραπέμπει στην δήλωση του Πρωθυπουργού, ο οποίος έχει δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.
Επίσης σημαντική για το ΠΑΣΟΚ είναι η πρότασή του για την ανεργία και διαμηνύει ότι πρέπει να γίνει άμεσος στόχος της κυβέρνησης. Μέρος της προγραμματικής συμφωνίας για την Ιπποκράτους πρέπει να είναι και ένα νέο σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας και μία συμφωνία για την ΕΡΤ, όχι μόνο για τη μεταβατική της περίοδο αλλά και για την κανονική περίοδο λειτουργίας.
Αναφορικά με τον ανασχηματισμό, στις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν συζητηθεί εναλλακτικές προτάσεις εκτός από της αρχικής που προέβλεπε τον ανασχηματισμό μετά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Ενδεικτικό είναι ότι ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης εμφανίζεται υπέρ της άποψης να επισπευσθεί  καθώς αν ο Φώτης Κουβέλης αποσύρει τους υπουργούς του, η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρά «ακέφαλη».
Παράλληλα για την Ιπποκράτους προέχει η προγραμματική συμφωνία ωστόσο το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να μπει με πολιτικά στελέχη στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Real Fm αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπει ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα διεκδικήσει το υπουργείο Εξωτερικών. Στόχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι τα οικονομικά αλλά τα παραγωγικά υπουργεία, με το όνομα της Φώφης Γεννηματά ακούγεται για το υπουργείο Υγείας.  
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: