Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

H TΡΟΙΚΑ ΖΗΤΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ''ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ'' ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ...


...ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ...
Η στάση των εκπροσώπων της Τρόικα που ζήτησαν εδώ και τώρα να βρεθούν οι λύσεις και οι τρόποι για την κάλυψη της «τρύπας» που προέκυψε από τα ελλείμματα του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων δείχνει τη ζημιά που προκλήθηκε...
από την ενδοκυβερνητική κρίση λόγω της ΕΡΤ. Η αλλαγή στη στάση ίσως φανεί, μάλιστα, και στη σημερινή συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η τρύπα στον προϋπολογισμό υπολογίζεται σε περίπου ένα δισ. ευρώ για φέτος και τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ στη διετία 2013-2014.

Με αυτόν τον τρόπο στο τραπέζι μπαίνουν ζητήματα που αγγίζουν μισθούς και συντάξεις και άρα στο επίκεντρο μπαίνουν πλέον οι συσκέψεις που θα έχει η Τρόικα με τον υπουργό Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση, πιθανότατα  από την ερχόμενη εβδομάδα.

Με αυτά τα δεδομένα, ο έλεγχος της Τρόικα βαίνει προς παράταση και, όπως σημείωνε κορυφαίος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου, μετά τη σύσκεψη με τον Γιάννη Στουρνάρα, «στη σύσκεψη της Τρόικα απόψε με τον πρωθυπουργό θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση του ελέγχου».

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, θα υπάρξει ένα διάλλειμα στις συζητήσεις, με την τρόικα να αναχωρεί για το εξωτερικό και να επανέρχεται στις αρχές Ιουλίου.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/h-t.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: