Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ο Βουδούρης παραμένει… «με εντολή Τσίπρα»...




Δε θα επαναληφθεί η «υπόθεση Καρυπίδη»...
Την ώρα που οι τοπικές αντιδράσεις στην Πελοπόννησο κατά της υποψηφιότητας Βουδούρη συνεχίζονται, όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες συγκλίνουν στο συμπέρασμα πως ο Οδυσσέας Βουδούρης παραμένει «ακλόνητος» και...
θα είναι εκείνος που θα διεκδικήσει την περιφέρεια Πελοποννήσου ως τις 25 Μαΐου.
Επί της ουσίας, ο ανεξάρτητος βουλευτής, που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και «χρεώνεται» πως ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο και έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην τρικομματική κυβέρνηση, απλώς προσωποποιεί την σύγκρουση της πλειοψηφίας του κόμματος με την μειοψηφία για τη στρατηγική συνεργασιών.

Και στο βάθος… Αριστερή Πλατφόρμα

Όλες τις προηγούμενες ημέρες, η Πελοπόννησος βρισκόταν σε αναβρασμό και όλες οι τοπικές οργανώσεις, η μία μετά την άλλη, εξέδιδαν αποφάσεις κατά της υποψηφιότητας Βουδούρη. Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν αντιμέτωπος με την κατηγορία πως «αγνοεί τη βάση του κόμματος» και επιμένει σε μία επιλογή που δεν εγκρίνεται συλλογικά. Ωστόσο, όπως λένε στο matrix24.gr πηγές προσκείμενες στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για την τροπή που πήραν τα πράγματα και χρεώνουν την εσωκομματική αναταραχή στην «Αριστερή Πλατφόρμα», του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Συγκεκριμένα, ειδικά μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας την περασμένη Κυριακή, στην Κουμουνδούρου αποτελεί εδραία πεποίθηση πως μεγάλο μέρος των «τοπικών» αντιδράσεων υποδαυλίζεται από την εσωκομματική μειοψηφία, καθώς είναι γνωστό πως η πλευρά Λαφαζάνη διαφωνεί με τα πολιτικά «ανοίγματα» προς στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και προκρίνει τις συνεργασίες μόνο με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μάλιστα, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζουν με έμφαση τον ρόλο του βουλευτή Μεσσηνίας, Θανάση Πετράκου, ο οποίος κατηγορείται από πολλούς πως δημιουργεί ένταση στην Πελοπόννησο –με δεδομένο ότι και ο ίδιος ανήκει στην «Αριστερή Πλατφόρμα» και είναι στενός συνεργάτης του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
«Πήραν (σ.σ. η εσωκομματική αντιπολίτευση) 3 υποψήφιους περιφερειάρχες από τους 13. Και κάποιους από τους δικούς τους επίσης δεν τους θέλουν οι τοπικές οργανώσεις. Όπως εμείς δεν δημιουργούμε σαματά, το ίδιο αξιώνουμε και από αυτούς. Υπονομεύουν ανοιχτά την υποψηφιότητα Βουδούρη και την προοπτική νίκης στην Πελοπόννησο», εμπιστεύεται στο matrix24.gr επιτελικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας πως πίσω από την υποψηφιότητα Βουδούρη κρύβεται η πάγια αντίθεση της «Αριστερής Πλατφόρμας» στη στρατηγική συνεργασιών που έχει επιλέξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιμένει ο Τσίπρας

Σε κάθε περίπτωση, όπως προαναφέρθηκε, στην περίπτωση Βουδούρη και στην υπόγεια σύγκρουση με τους «λαφαζανικούς», ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Εξ ου και χθες, ο υποψήφιος περιφερειάρχης, σε συνεννόηση με την ηγεσία της Κουμουνδούρου, εξέδωσε δήλωση, προαναγγέλλοντας πως συνεχίζει με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ την κούρσα για την περιφέρεια Πελοποννήσου. «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να είμαι υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου αντιμετωπίστηκε θετικά τόσο από την «Κοινωνία Πρώτα» όσο και από μένα προσωπικά, διότι αποτελεί ένα βήμα για μια ευρύτερη συμμαχία αριστερών, δημοκρατικών, προοδευτικών και οικολογικών δυνάμεων, ικανή να ανατρέψει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και κυρίως να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση», επισήμανε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο ανεξάρτητος βουλευτής και προεξόφλησε πως θα παραμείνει ως το τέλος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ: «Από αυτή τη στιγμή και μέχρι την κάλπη θα δώσω, με όλες τις δυνάμεις μου, τη μάχη για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει ο τόπος μας, για την αναχαίτιση της εκρηκτικής ανεργίας, για την αγροτική και παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας, στον αντίποδα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών του κ. Φούχτελ, για τη αποτελεσματική και διαφανή διαχείριση των απορριμμάτων και για μια νέα νοοτροπία δημοκρατικού ελέγχου, που απορρίπτει τις χρόνιες πελατειακές συμπεριφορές», δήλωσε χαρακτηριστικά, διαμηνύοντας πως ο ίδιος ήδη… πραγματοποιεί προεκλογική εκστρατεία.

Μήνυμα Βίτσα προς Λαφαζάνη

Παράλληλα, να απαντήσει στην εσωκομματική αντιπολίτευση και στις απαιτήσεις της για συνεργασία μόνο με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανέλαβε χθες, με συνέντευξή του σε τοπικό σταθμό της Σπάρτης, ο γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος, Δημήτρης Βίτσας. Μάλιστα, ο κ. Βίτσας υπενθύμισε στην μειοψηφία του κόμματος πως η στρατηγική συνεργασιών που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ίδια στρατηγική που εγκρίθηκε στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος. «Το Συνέδριό μας έχει καταλήξει και για το εύρος των συνεργασιών. Κάθε πολίτης, άνδρας και γυναίκα, είναι ευπρόσδεκτός και αναγκαίος στην προσπάθεια να ανατρέψουμε την καταστροφική πολιτική, να ανασχέσουμε την τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Σε πολιτικό επίπεδο συγκροτούμε ένα κύμα ανατροπής από τους αριστερούς σοσιαλιστές ως την εξωκοινοβουλευτική αριστερά», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Βίτσας. Και στη συνέχεια, έστειλε ένα σαφέστατο μήνυμα στον Παναγιώτη Λαφαζάνη: «Η πολιτική που αναζητά μονόπλευρη συνεργασία με την ηγεσία του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει απορριφθεί, ακριβώς γιατί καθιστά κεντρικό ζητούμενο την επιβεβαίωσή της από τις ηγεσίες τους και κάνει την ανάγκη να φύγουν τα μνημόνια, η τρόικα, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου εξάρτημα της θέλησής τους».

πηγη matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: