Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Σκουρλέτης: Θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό...


Σκουρλέτης: Θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό ακόμη και αν θεωρηθεί μονομερή ενέργεια...ακόμη και αν θεωρηθεί μονομερή ενέργεια...
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει αποδεκτός συμβιβασμός άφησε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στην...
εκπομπή "on line" του  Mega, ο κ. Σκουρλέτης είπε χαρακτηριστικά ότι "Ώρα με την ώρα, μέρα με την μέρα αλλάζουν οι εκδοχές της συμφωνίας. Κανείς δε μπορεί να προεξοφλήσει αν θα υπάρξει αποδεκτός συμβιβασμός".

Αναγκαζόμαστε να πάρουμε οριζόντια μέτρα 

Αναφερόμενος στο ζήτημα της συμφωνίας με τους θεσμούς στο θέμα του ΦΠΑ, ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι ακόμη δεν υπάρχει οριστική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις, ενώ χαρακτήρισε τον ΦΠΑ από τη φύση του, ως έναν άδικο φόρο. Ειδικότερα  για την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό υποστήριξε ότι «εξαιτίας της κακής λειτουργίας και των στρεβλώσεων που παρατηρούνται στον τουρισμό αναγκαζόμαστε να πάρουμε οριζόντια μέτρα».

Θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό ακόμη και αν θεωρηθεί μονομερή ενέργεια

Σε αντίθεση με τις δηλώσεις του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κορωνάκη, ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ τόνισε "αμέσως μετά τη συμφωνία , η ρύθμιση θα προωθηθεί στη βουλή ακόμα και αν οι δανειστές τη θεωρούν μονομερή ενέργεια. Πάμε σταδιακά. Δε θέλουμε να προκαλέσουμε σοκ στις επιχειρήσεις . Δεν θα περάσει όμως το δόγμα Σόιμπλε ότι για να πιεστούν οι μισθοί πρέπει να υπάρχουν εκτός αγοράς 1,5 εκ άνεργοι".

Νωρίτερα ο κ. Σκουρλέτης  σχολιάζοντας την Έκθεση του ILO που αναφερόταν στα φαινόμενα απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων,  αδήλωτης και  ανασφάλιστης εργασίας, τόνισε ότι "Η πρόθεση επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η παρέμβαση για τις  κατώτατες αποδοχές, έχει ως στόχο τον 'πυρήνα' αυτών των προβλημάτων. Ο ILO αναγνώρισε ότι το νομοσχέδιο κινείται στην κατεύθυνση της αποκατάστασης της “κανονικότητας” στο πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων".

Σκουρλέτης για Ζωή: Εχουμε πολλά προβλήματα ως χώρα

Οσον αφορά το χθεσινό επεισόδιο με την πρόεδρο της Βουλής ο κ. Σκουρλέτης αρνήθηκε να σχολιάσει τον διάλογο, διότι δεν έχει πολιτική υπόσταση, όπως είπε.

Ανέφερε όμως ότι δε συμφωνεί με πολλές από  τις τοποθετήσεις της κυρίας Κωνσταντοπούλου  τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της  Βουλής , θα πρέπει να κινείται στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου και να βρίσκει την ισορροπία με τον ρόλο του ως βουλευτής. "Εχουμε πολλά προβλήματα ως χώρα" κατέληξε ο κ.  Σκουρλέτης. "Μπροστά σ΄αυτά το πρόβλημα με τη Ζωή είναι παρωνυχίδα"...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: