Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Μετά τη δίωξη για το έλλειμμα του 2009 Ανήσυχη δηλώνει η Eurostat για τις εξελίξεις γύρω από την ΕΛΣΤΑΤ


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, Eurostat, δηλώνει ότι παρακολουθεί «με βαθιά ανησυχία» τις εξελίξεις στην Ελλάδα γύρω από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), αναφερόμενη στη δίωξη του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, για το έλλειμμα του 2009.

Η υπηρεσία -μεταδίδει το Bloomberg- αναφέρει ότι τα στοιχεία που υποβλήθηκαν από τον κ. Γεωργίου «έχουν επανειλημμένως περάσει από τον αυστηρό ποιοτικό έλεγχο της Eurostat, προκειμένου να εξασφαλιστεί η πλήρης συμμόρφωσή τους με την ευρωπαϊκή νομοθεσία».

«Είμαστε ενθαρρυμένοι από το γεγονός ότι στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έγιναν σημαντικά βήματα για την ενίσχυση της αξιοπιστίας των επίσημων στοιχείων» ανέφερε η Eurostat.

Παράλληλα, όμως, σημείωσε ότι αν και σέβεται την ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος, είναι ανήσυχη για την πολιτική διαμάχη στην Ελλάδα σχετικά με τις εξελίξεις οι οποίες «επηρεάζουν όχι μόνο την ακεραιότητα των επίσημων στατιστικών στη χώρα, αλλά και τη λειτουργία του ευρωπαϊκού στατιστικού συστήματος στο σύνολό του».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: