Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Στο πολυιατρείο, στο Πέραμα Επίθεση της Χρυσής Αυγής στους Γιατρούς του Κόσμου

Ήταν γύρω στις 12 το μεσημέρι, όταν 60 με 70 μέλη της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν έξω από το πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα, φωνάζοντας συνθήματα και προκαλώντας τον τρόμο στους περίπου 50 ηλικιωμένους ασθενείς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο ιατρείο. 

«Ήταν μια ευθεία επίθεση από τη Χρυσή Αυγή προς τους Γιατρούς του Κόσμου», δηλώνει στο protothema.gr ο πρόεδρος των ΓτΚ, Νικήτας Κανάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, είχε προηγηθεί παρέμβαση των Χρυσαυγιτών στη λαϊκή της περιοχής, όπου βρίσκονταν και μικροπωλητές.

«Είναι προφανές», λέει ο κ. Κανάκης, «πως πέρασαν επί τούτου από το πολυιατρείο, για να στείλουν το μήνυμα τους και για να μας πουν : ΄΄Σας βλέπουμε΄΄. Δε νιώθουν, προφανώς, άνετα με τους Γιατρούς του Κόσμου, αφού εδώ και χρόνια έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν κάνουμε διακρίσεις, καθώς επίσης έχουμε πολλές φορές πει ότι τασσόμαστε ενάντια στη ρατσιστική βια». Και συνεχίζει: «Εχουμε θορυβηθεί με αυτό που συνέβη. Δεν ήμασταν καν στον δρόμο τους. Ήρθαν εσκεμμένα». 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου οι ασθενείς που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ αρχικά τρομοκρατήθηκαν, δήλωσαν έτοιμοι να αποκρούσουν την όποια κίνηση των ακροδεξιών, και να υποστηρίξουν το πολυιατρείο. 

Θυμίζουμε πως «καταφύγιο» στο πολυιατρείο του Περάματος βρίσκουν ανασφάλιστοι, άποροι, άστεγοι, άνεργοι, αλλοδαποί, οι οποίοι δέχονται  δωρεάν ιατροφαρμακευτική υποστήριξη, τρόφιμα και ρούχα.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=255900

Δεν υπάρχουν σχόλια: