Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

Ρεπορτάζ της «Berliner Zeitung» Γερμανοί νεοναζί στην ελληνική Βουλή προσκεκλημένοι της Χρυσής Αυγής


Ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος (κέντρο) με τα μέλη του Freies Netz Süd σε αναμνηστική φωτογραφία στη Βουλή
Ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος (κέντρο) με τα μέλη του Freies Netz Süd σε αναμνηστική φωτογραφία στη Βουλή  

Βερολίνο, Γερμανία
Φιλοξενούμενοι της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα ήταν Γερμανοί νεοναζί, οι οποίοι μάλιστα εισήλθαν ως επισκέπτες στην ελληνική Βουλή, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Berliner Zeitung».
Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βαυαρίας Γιόαχιμ Χέρμαν (Χριστιανοδημοκρατική Ένωση) προειδοποίησε για τον κίνδυνο διασύνδεσης μεταξύ ελλήνων και γερμανών ακροδεξιών.

«Παρακολουθούμε με προσοχή τις διασυνδέσεις μεταξύ ελληνικών και βαυαρικών ακροδεξιών στοιχείων. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να δημιουργηθεί ένα ακροδεξιό δίκτυο» δήλωσε στην εφημερίδα ο κ. Χέρμαν.

Εκπρόσωπος της βαυαρικής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος (σ.σ.: η ομοσπονδιακή μυστική υπηρεσία δήλωσε στην εφημερίδα: «Το κόμμα (η Χρυσή Αυγή) έχει επαφές με βαυαρούς Νεοναζί. Οι επαφές καλλιεργούνται μέσω ακροδεξιών εκδηλώσεων στο εξωτερικό».
Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, κύρια πρόσωπα, από γερμανικής πλευράς, είναι οι Ματιάς Φίσερ και ο Σεμπάστιαν Σμάους. O Φίσερ ηγείται του μεγαλύτερου νεοναζιστικού δικτύου της Βαυαρίας.
Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος, ομάδα της Χρυσής Αυγής συναντήθηκε το Νοέμβριο του 2012 στην περιοχή Νυρεμβέργης/Φουρτ με βαυαρούς ακροδεξιούς.
Μόλις την περασμένη Τετάρτη, το νεοναζιστικό δίκτυο Freies Netz Süd, του οποίου επικεφαλής είναι ο Φίσερ, ανήρτησε στο Διαδίκτυο φωτογραφίες με μέλη του δικτύου με τον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, καθώς και τον βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, εντός του Κονοβουλίου.
Οι γερμανοί νεοναζί ήλθαν στην Ελλάδα προκειμένου να λάβουν μέρος στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για την επέτειο των Ιμίων.

Το ρεπορτάζ καταλήγει επισημαίνοντας ότι στις προθέσεις της Χρυσής Αυγής είναι να δημιουργήσει πυρήνες σε όλες τις χώρες που ζει μεγάλος αριθμός Ελλήνων, ενώ σημειώνει ότι πρόσφατα η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων της Γερμανίας καταδίκασε με ανακοίνωσή της την ίδρυση παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στη Νυρεμβέργη.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: