Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Νέο επεισόδιο στην κόντρα... «Μιλά και μυρμηγκιάζει το κεφάλι μου» λέει ο Μαρκογιαννάκης για την Κωνσταντοπούλου


Νέα σφοδρή σύγκρουση μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Χρήστου Μαρκογιαννάκη
Νέα σφοδρή σύγκρουση μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Χρήστου Μαρκογιαννάκη   (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Συνέχεια είχε την Πέμπτη το «σίριαλ» της έντασης και των μετωπικών αντιπαραθέσεων μεταξύ του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, Χρήστου Μαρκογιαννάκη και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος βρισκόταν εκτός αιθούσης, δέχθηκε τηλεφωνήματα από βουλευτές που διαμαρτύρονταν ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου είχε ήδη συμπληρώσει 55' και συνέχιζε ακάθεκτη να ρωτά τη μάρτυρα, δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, τον οποίο αντικαθιστούσε ο Ανδ.Κουτσούμπας, προσήλθε στην συνεδρίαση και όπως είπε ο ίδιος, άκουσε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρεται στην υπόθεση του C4I (το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004).

«Μια, δυο, τρεις, τέσσερις, δεκαπέντε φορές την ίδια ερώτηση! Και όταν μπήκα εγώ μέσα στην επιτροπή, ακούω να λέει για το C4I…», έλεγε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκογιαννάκης σε συνομιλητές του, ο οποίος και της ζήτησε να τελειώσει καθώς όπως της είπε «είναι τέσσερις ώρες η μάρτυρας και έχει εξαντληθεί», ενώ όταν η κυρία Κωνσταντοπούλου αρνήθηκε να σταματήσει τις ερωτήσεις της αφαίρεσε τον λόγο. Φέρεται μάλιστα να την πλησίασε κάποια στιγμή και να της ζήτησε να ρωτάει όσο θέλει, αλλά επί της ουσίας.

«Με παίρνουν δικαστές και με οικτίρουν, για την ατυχία μου να προεδρεύω σε αυτή την Επιτροπή», υποστηρίζει ότι της είπε. Ωστόσο, η κυρία Κωνσταντοπούλου αντέδρασε έντονα κάνοντας λόγο για προσπάθεια φίμωσής της και για «χαλκεία», ενώ απέδωσε την στάση του κ. Μαρκογιαννάκη στο γεγονός ότι απηύθυνε ερωτήσεις προς την μάρτυρα σχετικά με τον Στ.Παπασταύρου, σύμβουλο του πρωθυπουργού Αντ.Σαμαρά, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στη δημοσιοποιημένη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης διέψευσε τον ισχυρισμό αυτό φέρνοντας στους δημοσιογράφους (μόνο για ανάγνωση) τις σελίδες των πρακτικών που προηγήθηκαν της διακοπής της συνεδρίασης λόγω του καβγά με την βουλευτή, ώστε να πιστοποιήσει ότι γινόταν συζήτηση περί C4I.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, σε δήλωσή της, την οποία υπογράφει από κοινού με τον Θ.Δρίτσα, απέδωσε στον πρόεδρο της επιτροπής «τακτική τεχνητής έντασης με την τακτική της πυροδότησης της συνεδρίασης προς αποτροπή της ουσιαστικής διερεύνησης». Όπως αναφέρει «είναι χαρακτηριστική κάθε φορά η κρισιμότητα του σημείου στο οποίο μεθοδεύεται η διακοπή της συνεδρίασης προς αποτροπή των αποκαλύψεων και της εμβάθυνσης».

«Μακάρι να μου κάνει πρόταση μομφής», σχολίαζε από την πλευρά του ο κ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος δήλωνε στους δημοσιογράφους: «Όποιος και να αναλάβει πρόεδρος θα πρέπει να κάνει πρώτα ένεση για να μένει αναίσθητος και να κοιτάει στο ταβάνι ώστε να την αντέχει. Κάθε φορά που μιλάει μυρμηγκιάζει το κεφάλι μου…».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: