Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

«ΑΓΓΙΖΟΥΝ» ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ Στο μικροσκόπιο των οικονομικών εισαγγελέων ύποπτες τραπεζικές υποθέσεις



sto-mikroskopio-ton-oikonomikon-eisaggeleon-upoptes-trapezikes-ypotheseis 
Σειρά ελέγχων πραγματοποιείται στον ευρύτερο τραπεζικό τομέα για «κόκκινα δάνεια» αλλά και «ύποπτες καταθέσεις».

Στο πλαίσιο των εν εξελίξει ερευνών οι οικονομικοί εισαγγελείς εξετάζουν δύο σημαντικές υποθέσεις που αφορούν στον εποπτικό ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδος στην υπόθεση εξαγοράς της Proton Bank από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αλλά και στα αποτελέσματα της Black Rock για τις τράπεζες.

Συγκεκριμένα, έπειτα από τις δημόσιες παρεμβάσεις του Μιχάλη Καρχιμάκη, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο των ερευνών, οι οικονομικοί εισαγγελείς εξετάζουν και τις διαδικασίες εξαγοράς του πακέτου μετοχών της Proton Bank από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη καθώς τότε οι ελεγκτές της ΤτΕ είχαν γνωμοδοτήσει αρνητικά της εν λόγω εξαγοράς λόγω της ασάφειας που παρουσίαζε η προέλευση των χρημάτων.

Παράλληλα διερευνάται η στάση της κεντρικής τράπεζας της χώρας, γεγονός που καθιστά αυτόματα ελεγχόμενο και τον Γιώργο Προβόπουλο, στο ζήτημα ελέγχου υγείας των χαρτοφυλακίων των θυγατρικών, των ανωνύμων εταιρειών των τραπεζών και των offshore εταιρειών από την Black Rock. Η εν λόγω έκθεση δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας παρά το γεγονός ότι σε αυτή στηρίχθηκαν οι μεγάλες αλλαγές στις κρατικές τράπεζες που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα.

Πηγές που γνωρίζουν για την εξέλιξη της υπόθεσης αναφέρουν πως εάν οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων επαληθευτούν, τότε θα σημάνουν ραγδαίες εξελίξεις τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο στη χώρα.
http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: