Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ...


Σκέψεις για παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 31 Ιουλίου γίνονται στο υπουργείο Οικονομικών, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια μεταβολή...
στις προθεσμίες πληρωμής των φόρων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αφενός η απομάκρυνση του ΓΓ Εσόδων, αφετέρου οι καθημερινές δυσλειτουργίες του Taxisnet, η αδυναμία των φοροτεχνικών γραφείων να υποβάλουν εγκαίρως τις φορολογικές δηλώσεις, αλλά και η μικρή ανταπόκριση των φορολογουμένων (μόλις το 35% έχει υποβάλει δήλωση), εντείνουν την ανησυχία του στελεχών του ΚΕΠΥΟ για υπερφόρτωση του συστήματος όσο πλησιάζει η 30η Ιουνίου, καθιστώντας σχεδόν μονόδρομο την παράταση της καταληκτικής προθεσμίας κατά έναν μήνα.

Η καθυστέρηση, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οφείλεται και στο γεγονός ότι αρκετές αλλαγές της νομοθεσίας (πχ για τη φορολόγηση ανέργων, φοιτητών και μικροκαταθετών) δεν είχαν διορθωθεί μέχρι και τις 15 Μαΐου. Πλέον οι διορθώσεις αυτές έχουν περάσει στο έντυπο Ε1.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι ακόμα κι αν αποφασιστεί η παράταση, η προθεσμία καταβολής του φόρου θα παραμείνει η ίδια. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποιος υποβάλει τη δήλωση του στις 31 Ιουλίου, θα πρέπει να καταβάλει την ίδια ημέρα και τον αναλογούντα φόρο.

Οπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία της ΓΓΔΕ μέχρι σήμερα, δηλαδή 18 ημέρες πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, μόλις το 35% των φυσικών προσώπων έχει υποβάλει τη φορολογική δήλωση. Συγκεκριμένα, έχουν υποβληθεί 1.974.327 δηλώσεις σε σύνολο 5.550.000 δηλώσεων που υπολογίζεται να υποβληθούν φέτος. Από τους 1.974.327 φορολογουμένους που έχουν υποβάλει τις φορολογικές τους δηλώσεις προκύπτει ότι 748.884 καλούνται να πληρώσουν επιπλέον φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2013, ενώ 6 στους 10 είτε έχουν μηδενικό εκκαθαριστικό είτε δικαιούνται επιστροφή φόρου.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
http://fimotro.blogspot.gr/2014/06/31.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: