Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ελεύθερος, με 30 χιλιαρικάκια...




Και μια φορά το μήνα, αν δεν το ξεχνάει, να δίνει παρών στην αστυνομία...
Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μετά την σημερινή απολογία του στον αρεοπαγίτη ειδικό ανακριτή Ιωσήφ Τσαλαγανίδη για την...
υπόθεση της λίστας Λαγκρντ.

Ομόφωνα στον πρώην υπουργό Οικονομικών επιβλήθηκαν οι  περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου απολογήθηκε για δύο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα σε βαθμό πλημμελήματος (παράβαση καθήκοντος) για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός Οικονομικών παρέμεινε στο γραφείο του κ. Τσαλαγανίδη δύο ώρες και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις του ανακριτή.

Παράλληλα κατά την απολογία του ο κ. Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ κατέθεσε υπόμνημα 60 σελίδων.

Πάντως, οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν επιλέξει τον δρόμο της απόλυτης σιωπής. Έτσι, ο κύριος Παπακωνσταντίνου προσήλθε στο δικαστικό μέγαρο του Αρείου Πάγου με άκρα μυστικότητα και με τον ίδιο τρόπο αποχώρησε μετά την απολογία του.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα προσέλθουν στο ανακριτικό γραφείο να απολογηθούν ως συμμέτοχοι τα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών. Δηλαδή, τα ξαδέλφια του Ελένη Παπακωνσταντίνου και ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης, καθώς από την αρχική λίστα Λαγκάρντ «χάθηκαν» περιέργως 1,222 εκατ. δολάρια, και ο Ανδρέας Ρωσσώνης (σύζυγος της ξαδέλφης του πρώην υπουργού Μαρίνας).

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: