Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Έναν χρόνο μετά Συγκέντρωση στην Αγία Παρασκευή για το λουκέτο στην ΕΡΤ


Συγκέντρωση στην Αγία Παρασκευή για το λουκέτο στην ΕΡΤ
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, πολίτες, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων συγκεντρώθηκαν το απόγευμα έξω από το ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή, ένα χρόνο μετά την επιλογή της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος της ΠΟΕΣΥ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο γενικός γραμματέας του κομουνιστικού κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

«Πριν από ένα χρόνο είχαμε αντιδημοκρατική εκτροπή και πραξικόπημα με το κλείσιμο της ΕΡΤ» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση με τη Ρένα Δούρου. «Μετά από ένα χρόνο γνωρίζουμε ότι φίμωσαν την ΕΡΤ γιατί έτσι το ζήτησαν οι τεχνοκράτες της Τρόικας, για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα, γιατί δεν αντέχουν την πλουραλιστική ενημέρωση», τόνισε ο κος Τσίπρας, σημειώνοντας πως η ΕΡΤ έγινε σύμβολο αγώνα.

Παράλληλα έκανε λόγο για ένα κακέκτυπο «τύπου ΥΕΝΕΔ» που αντικατέστησε την ΕΡΤ, δίνοντας την υπόσχεση ότι «σύντομα η ΕΡΤ θα επιστρέψει στην υπηρεσία της δημοκρατίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης».

Ο αγώνας των πρώην εργαζομένων στην ΕΡΤ, υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας πρέπει να συναντηθεί με τον αγώνα των ανέργων και όσων πλήττονται από τις πολιτικές που ακολουθούνται.
«Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης επίσης, πρέπει να βλέπει μπροστά, να συναντηθεί με τους εργαζόμενους, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τους άνεργους, με όλο το λαό, σε μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θα βάλει στο στόχαστρο τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις» τόνισε μεταξύ άλλων ο γγ του ΚΚΕ.
Τον κ. Κουτσούμπα στην εκδήλωση για την ΕΡΤ συνόδευαν οι βουλευτές του κόμματος Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας, Σπύρος Χαλβατζής και Ελένη Γερασιμίδου.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων που βρέθηκε στην Αγία Παρασκευή, κάλεσε σε μια συμπόρευση, σε ένα ευρύ αντιμνημονιακό μέτωπο, καθώς τώρα όπως είπε, ο αγώνας πρέπει να τους ενώνει όλους.
«Πέρασε ένας χρόνος απ' όταν το καθεστώς έδωσε εντολή να καταλάβουν τη Δημόσια Τηλεόραση για να κάνουν μια ελεύθερη φωνή να σωπάσει. Ένας χρόνος που κρατάνε ακόμα ανοιχτή την δήθεν ΕΡΤ, την ψευτοΕΡΤ που ανοίξανε, φυλασσόμενη από τα ΜΑΤ» είπε ο Πάνος Καμμένος.
Χαιρετισμό στην συγκέντρωση έκανε και μέλος των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών που ζητούν την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης, που έχει διατάξει την επαναπρόσληψή τους.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ «η 11η Ιουνίου δεν είναι "μία ημέρα- σταθμός για το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης" όπως ισχυρίζονται. Είναι μια μαύρη μέρα-όνειδος για τη Δημοκρατία και την ενημέρωση στην Ελλάδα».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: