Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Γ. Παπανδρέου: Επίτιμο μέλος οργάνωσης νομπελιστών οικονομολόγων!

Να κτίσουμε το μέλλον με επίκεντρο τον άνθρωπο



«Το μήνυμα μας είναι καθαρό, προς όλον τον πλανήτη και προς τους G-20, ότι υπάρχει προοδευτική φωνή, υπάρχει εναλλακτική πορεία» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου αμέσως μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής Stiglitz που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ένα οικονομικό σύστημα, που δημιούργησε τεράστιες ανισότητες, κατέστρεψε θέσεις εργασίας και να υποβάθμισε το περιβάλλον».

Στόχος μας είναι «να κτίσουμε το μέλλον με επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι να κτίσουμε πάλι πάνω στο κατεστημένο και το παλιό» είπε ο Γ. Α. Παπανδρέου και υπογράμμισε ότι απαιτείται «η προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων, της παιδείας, της υγείας, της κοινωνικής ασφάλειας για όλους, καθώς και η προστασία της εργασίας, η τόνωση της οικονομίας και ο έλεγχος του χρηματοπιστωτικού συστήματος για να εισέλθουμε στην εποχή της πράσινης ανάπτυξης».

Νωρίτερα ο Πάρεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς συμμετείχε στην ειδική συνεδρίαση των μελών της Επιτροπής Stiglitz με την συμμετοχή επιφανών οικονομολόγων, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του «Συμποσίου της Σύμης». Στην ειδική αυτή συνεδρίαση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι Joe Stiglitz, καθηγητής στο University Columbia, James Galbraith, καθηγητής στο University of Texas, Gary Dimsky, καθηγητής στο California University, Stuart Holland, καθηγητής στο University of Coimbra, Richard Parker, καθηγητής στο Harvard University, Dimitri Papadimitriou, Πρόεδρος στο «The Levy Economics Institute» και Joakim Palme, Διευθυντής στο «Stockholm Institute of Future Studies». Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου ανακηρύχθηκε από τον Πρόεδρο της Οργάνωσης «Οικονομολόγοι για την Ειρήνη και την Ασφάλεια», James Galbraith, μέλος του Επίτιμου Συμβουλίου της Οργάνωσης.

http://www.pasok.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: