Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι. Στηρίζουμε τους αγώνες τους και συμμετέχουμε

http://www.pasok.gr

Η απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχει ως κεντρικό σύνθημα να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση, είναι μια απεργιακή κινητοποίηση, την οποία στηρίζουμε και στην οποία θα συμμετάσχουμε.

Ο Υπουργός Οικονομίας αναγκάστηκε να κάνει μια συμβολική κίνηση, μετά από την κατακραυγή, σχετικά με την ανάγκη να πληρώσουν και τα πολύ υψηλά εισοδήματα έκτακτη εισφορά.

Είναι προφανές ότι είναι μια συμβολική κίνηση, που δεν αποδίδει πραγματικά έσοδα για το δημόσιο ταμείο, αλλά έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή, στο βαθμό που υπάρχει τέτοιου είδους έκτακτη εισφορά.

Από τη λογική της κυβέρνησης απουσιάζουν αυτοί που θα έπρεπε να πληρώσουν και αυτοί είναι οι μεγαλομέτοχοι, οι μεγάλες Τράπεζες, για παράδειγμα, οι οποίες είχαν πολύ σημαντικά κέρδη τα περασμένα χρόνια.

Είναι μια μονομερής πολιτική, η οποία δεν αντιμετωπίζει το πραγματικό πρόβλημα της κρίσης, δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας, ενίσχυση της μέσης ελληνικής οικογένειας και επενδύσεων που χρειάζεται σήμερα η ελληνική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: