Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Νέα προκλητικά σχόλια από τον Ερντογάν: Η Ελλάδα ζητά ελεημοσύνη 100 δισ. ευρώ!


Νέα προκλητικά σχόλια από τον Ερντογάν: Η Ελλάδα ζητά ελεημοσύνη 100 δισ. ευρώ!
Νέα καυστικά σχόλια κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ημέρες μετά το σχόλιό του σχετικά με το δημόσιο τομέα της χώρα μας.

Τότε ο τούρκος πρωθυπουργός, είχε αναφέρει ότι εάν δοθούν αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους η Τουρκία θα γίνει… Ελλάδα. Σήμερα, μιλώντας στη συνεδρίαση της Συνέλευσης Εξαγωγέων Τουρκίας, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι παράδειγμα προς την Τουρκία, γιατί «ζητά ελεημοσύνη 100 δισ. ευρώ».


«Μια χώρα που δεν ανακοινώνει με τρόπο υγιή ούτε καν τον πληθυσμό της και προσπαθεί να εμφανίσει υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, δείχνοντας μειωμένο τον πληθυσμό της. Ποια είναι η αγοραστική δύναμη των ανθρώπων αυτών; Πώς μπορεί να γίνει παράδειγμα για την Τουρκία μια χώρα που προσπαθεί να ορθοποδήσει ζητώντας ελεημοσύνη 100 δισ., που πουλά τα νησιά της;» είπε.


Παράλληλα αναρωτήθηκε σχετικά με τα κεφάλαια της ελληνικής Κεντρικής τράπεζας αλλά και την κατάσταση της χώρας μας με την τρόικα. «Τι έχει άραγε η Ελλάδα στην Κεντρική Τράπεζά της; Ποια είναι η κατάσταση με το ΔΝΤ και την ΕΕ;» ρώτησε σημειώνοντας πως το χρέος της Τουρκίας προς το ΔΝΤ είναι 1,7 δισ. δολάρια και «η Κεντρική Τράπεζά μας έχει συναλλαγματικό απόθεμα 92 δισ. δολαρίων».


Τα παραπάνω σχόλια του Ερντογάν προέκυψαν έπειτα από σχετικά δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάκ Κιλιτσντάρογλου.moneypost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: