Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Υπερψηφίστηκε η ρύθμιση για βαρέα και ανθυγιεινά

Εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης υπερψηφίστηκε την Πέμπτη στη Βουλή η τροπολογία για τα βαρέα και ανθυγιεινά. Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε εναντίον της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ για "συνέχιση της κατεδάφισης του ασφαλιστικού συστήματος" κάνει λόγο η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Για "παταγώδη αποτυχία" της κυβέρνησης στον κρίσιμο τομέα της Οικονομίας μίλησε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου. Χαρακτήρισε "πρόχειρη και απαράδεκτη" την τροπολογία για τα βαρέα και ανθυγιεινά

"Ζητάτε να πληρώσει η ελληνική οικογένεια, τα 28 δισ. που δίνετε στις τράπεζες, που δεν τα βλέπει η ελληνική οικονομία, τα ελληνικά νοικοκυριά." ανέφερε.

"Η ΝΔ ζητά να πληρώσουν οι πολίτες τις χαριστικές της πράξεις κατάργησης του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, της μείωσης της φορολογίας στα διανεμόμενα κέρδη, την εισφοροδιαφυγή που έχει ξεπεράσει τα 8 δις ευρώ, την φοροδιαφυγή μέσω των παράκτιων εταιρειών. Ζητά να πληρώσουν το Βατοπέδι, τα ασφαλιστικά ταμεία που επένδυσαν σε ομόλογα, τις υπερβολικές τιμές απ’ τις προμήθειες της Ζήμενς, τα δωράκια κάτω απ’ το τραπέζι για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες", πρόσθεσε

Υπουργός Απασχόλησης

"Όποιος παρακολούθησε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, ένα πράγμα κατάλαβε: Ούτε αυτόν, ούτε εσάς, ενδιαφέρουν οι πολίτες και ο τόπος. Δίψα για την εξουσία και μόνον", δήλωσε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά.

"Ο κ. Παπανδρέου μας κατηγόρησε για λαϊκίστικη πολιτική στις προσπάθειες που κάνουμε για την στήριξη της εργασίας. Λαϊκίστικη πολιτική ασκείτε εσείς, όταν δεν σέβεστε θεσμούς, ξεκινώντας από τον ύψιστο θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και καταλήγοντας στα θέματα της απασχόλησης και της ανεργίας".

ΚΚΕ

"Η διάταξη που με πραξικοπηματικό τρόπο έρχεται στη Βουλή, είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων" δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, προσθέτοντας ότι ο "κρίκος' αυτός δεν θα είναι ο τελευταίος αλλά ότι θα ακολουθήουν και άλλοι, από το φθινόπωρο, ανεξάρτητα με το ποια κυβέρνηση θα έχει την εξουσία.

ΣΥΡΙΖΑ

Για "αιφνιδιασμό" όλων των ενδιαφερομένων με την ψήφιση της ρύθμισης εν μέσω θέρους, μίλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Φιλίνη. "Αιφνιδιαστήκαμε κι εμείς και το σύνολο των κομμάτων, αλλά κυρίως αιφνιδιάστηκαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που θίγονται από τις ρυθμίσεις", σημείωσε.

ΛΑΟΣ

"Είμαστε υπέρ του εξορθολογισμού της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών, αλλά αυτή να γίνει με κριτήρια επιστημονικά και με βάση επιδημιολογικές και ιατρικές γνωματεύσεις" δήλωσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης.

Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η ΓΣΕΕ, στην οποία αναφέρει ότι "η κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος με την ανατροπή της ενιαίας λίστας των ΒΑΕ συνεχίζεται ενώ ενώ καθημερινά το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης βουλιάζει στην χρεοκοπία".

Η Συνομοσπονδία κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι "με την πολιτική της έχει δυναμιτίσει κάθε μορφή κοινωνικής συνεννόησης - διαλόγου και για το ασφαλιστικό σύστημα".

Η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για άστοχες ουσιαστικά κινήσεις της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι το βάρος της πολιτικής της, πρέπει να στραφεί στην εισφοροδιαφυγή, την εισφοροκλοπή, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία (stage, μπλοκάκια, κ.λπ), που αποτελεί την κύρια αιτία κατάρρευσης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Την καλεί ακόμη να προχωρήσει στην άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους και να σταματήσει τις χαριστικές ρυθμίσεις των ιδιωτών προς το ΙΚΑ και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

"Καλούμε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα για να απαντήσουμε δυναμικά, για την διασφάλιση των βασικών και θεμελιωδών ασφαλιστικών δικαιώματων από μια κυβέρνηση που εν μέσω θέρους συνεχίζει την αντεργατική της πολιτική. Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία δεν είναι διαθετιμένοι να δεχτούν την εφαρμογή αυτής της αντικοινωνικής πολιτικής" επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

.nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια: