Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Μέχρι το τέλος του έτους η δίκη για τη δολοφονία Φύσσα...


Μέχρι το τέλος του έτους η δίκη για τη δολοφονία Φύσσα
Το αργότερο έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να ξεκινήσει η πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το βράδυ της 17ης προς 18ης Σεπτεμβρίου 2013, στο Κερατσίνι.

Σύμφωνα με...
τα μέχρι στιγμής στοιχεία που επικαλείται η «Καθημερινή», η ογκωδέστατη δικογραφία βρίσκεται ήδη στα χέρια του εμπειρότατου εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος είχε εποπτεύσει και τις πολύμηνες ανακρίσεις.

Ο κ. Ντογιάκος αναμένεται έως το τέλος του μήνα να υποβάλει την πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο δρομολογώντας έτσι τις διαδικασίες για την έναρξη της δίκης το αργότερο ως το τέλος του χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι από τις έρευνες της δικαιοσύνης που πυροδοτήθηκαν ήρθε στο φως σωρεία επιβαρυντικών στοιχείων για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Η δικογραφία που σχηματίστηκε υπήρξε ογκωδέστατη: χιλιάδες σελίδες, εκατοντάδες βίντεο, αποκαλυπτικές μαρτυρίες. Το κλείσιμο της ανάκρισης από τις ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου βρήκε την υπόθεση με 78 συνολικά κατηγορούμενους, ανάμεσά τους το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Χρυσής Αυγής. Οκτώ από τους δεκαοκτώ βουλευτές της Χ.Α. είναι προσωρινά κρατούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι είναι έξω με περιοριστικούς όρους. Μεταξύ των προφυλακισμένων οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παπάς, Ηλίας Κασιδιάρης και βέβαια ο Γιώργος Ρουπακιάς που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: