Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Μαραθώνια συνάντηση στο Μαξίμου Συμβούλιο για την απασχόληση συγκροτεί η κυβέρνηση


Συμβούλιο για την απασχόληση συγκροτεί η κυβέρνηση
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το πέρας της συνάντησης με τον πρωθυπουργό   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Περίπου 3,5 ώρες διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, παρουσία του υπουργού Οικονομικών εν όψει της επιστροφής στην Αθήνα των εκπροσώπων των δανειστών.

Μετά το πέρας της συνάντησης o κ. Βενιζέλος είπε ότι αποφασίστηκε η συγκρότηση κυβερνητικού συμβουλίου απασχόλησης, στο οποίο θα μετέχουν ο ίδιος μαζί με τον πρωθυπουργό, όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί, ο διοικητής του ΟΑΕΔ και όλοι οι οργανισμοί οι οποίοι μπορούν να συνεισφέρουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Θα υπάρχει συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τον ιδιωτικό τομέα έτσι ώστε να έχουμε ένα όργανο το οποίο θα παρακολουθεί διαρκώς, σε καθημερινή βάση, αυτήν την πρώτη προτεραιότητα και της κυβέρνησης και της κοινωνίας» διευκρίνισε.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη να περάσει τη σωστή εικόνα. «Μία μάχη να γίνονται σεβαστές οι θυσίες του ελληνικού λαού. Μία μάχη αξιοπρέπειας για τη χώρα. Δυστυχώς υπάρχει Πέμπτη φάλαγγα. Υπάρχουν κάποιοι που για λόγους είτε ανοησίας, είτε μικροκομματικής λογικής χαίρονται, ως μη όφειλαν, όταν κάποιοι αναπαράγουν αρνητικά στερεότυπα και όταν κάποιοι επιχειρούν να μας απαντήσουν, γιατί δεν θέλουν να πειστούν ότι η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο και την κρίση» συνέχισε.

Από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας είπε ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα, καθώς το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη στείλει στους εκπροσώπους των δανειστών όλα τα στοιχεία για το δημοσιονομικό κενό και αναμένει την ημερομηνία άφιξής τους.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Βενιζέλου, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «η μόνη μάχη που δίνουν οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είναι να μείνουν όσο μπορούν περισσότερο στην εξουσία παραδομένοι στους δανειστές και στηριζόμενοι στην εγχώρια διαπλοκή.

» Η αντίστροφη μέτρηση όμως έχει ξεκινήσει και το δίδυμο που αλληλοκαλύπτεται για τα σκάνδαλα, τις μίζες και τη διαφθορά δεν θα συνεχίσει για πολύ καιρό ακόμα να οδηγεί την κοινωνία και την οικονομία στην καταστροφή.»
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: