Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Αντιπαράθεση για τα κονδύλια Συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση του ΟΚΑΝΑ δίνει η Ζ.Μακρή


Συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση του ΟΚΑΝΑ δίνει η Ζ.Μακρή
Η υφυπουργός στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Τις καταγγελίες της για τα όσα συμβαίνουν στον ΟΚΑΝΑ με τα κονδύλια παρουσιάζει η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή με συνέντευξη Τύπου. Θα ακολουθήσει αντίστοιχη συνέντευξη από την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη.

Μιλώντας νωρίτερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, η κ. Μακρή είχε κάνει λόγο για «σοβαρές παρατυπίες ύψους εκατομμυρίων ευρώ στον ΟΚΑΝΑ», τονίζοντας πως συνάντησε «εξαιρετική δυσκολία» στο να ολοκληρώσει τον έλεγχο.

«Φοβούμαι ότι ενδεχομένως θα χαθούν στοιχεία και σε κάθε περίπτωση θέλω στο διάστημα, που είμαι υφυπουργός, μια υπόθεση που άρχισε από το 2009 και συνεχίζεται, να περαιωθεί».

Στην ίδια συνέντευξη τόνισε ότι οι «οι παρατυπίες αναφέρονται σε κέντρα πρόληψης και σε χρήματα που προορίζονταν για αυτά, όπως και σε σύμβαση που έχει γίνει με το ΚΕΕΛΠΝΟ και ευτυχώς, το ΚΕΕΛΠΝΟ την κατήγγειλε έγκαιρα και τα χρήματα αναζητώνται. Οι παρατυπίες αναφέρονται επίσης και στη χορήγηση φαρμάκων με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία».

Η κ. Μακρή διαβεβαίωσε επίσης ότι «κανένας δεν πρέπει να ανησυχεί για την τύχη του ΟΚΑΝΑ. Θα ενισχυθεί, είναι μέλημα και φροντίδα μου να αξιοποιηθεί περαιτέρω και έχω την αίσθηση ότι η σωστή διαχείριση των οικονομικών θα αποδώσει περισσότερα».

Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη θα δώσει και εκείνη συνέντευξη Τύπου για το ίδιο θέμα. Σημειώνεται ότι το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας ζήτησε την παραίτησή της.

Το πρωί, μιλώντας στον ΣΚΑΙ η κ. Μαλλιώρη είπε ότι η υφυπουργός τής έδωσε εγγράφως εντολή για απευθείας ανάθεση φαρμακευτικού προϊόντος.

Πρόσθεσε ότι παρέλαβε τον Οργανισμό το 2010 με χρέος ύψους 37,5 εκατ. ευρώ από την προηγούμενη διοίκηση με υπερκοστολογήσεις έργων.

«Με τον Οργανισμό υπάρχει αντιπαράθεση της υπουργού όχι με μένα προσωπικά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος είπε ακόμα ότι από τον Αύγουστο βγήκε δεύτερο γενόσημο στην Ελλάδα, και έπρεπε να γίνει διαγωνισμός. «Παρενέβη η κ. Μακρή ζητώντας μου εγγράφως να συνεχίζω την προμήθεια από την εταιρεία που προμηθευόμουν το σκεύασμα από το 2008 μονοπωλιακά. Ο υπουργός μου είπε ότι καλώς κάνω και κάνω διαγωνισμό».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: