Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Κεδίκογλου: Ο Τσουκαλάς είναι η καλύτερη διαφήμιση της ιδιωτικής ασφάλισης

kedikoglou-simos-660-euro-2_8Το δικό του σχόλιο για τη δήλωση «πόθεν έσχες» του Δημήτρη Τσουκαλά, ο οποίος έλαβε 1 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση συνταξιοδότησης, έκανε ο Σίμος Κεδίκογλου, σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.
«Ο κ. Τσουκαλάς είναι η καλύτερη διαφήμιση της ιδιωτικής ασφάλισης», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Η δήλωση πόθεν έσχες του βουλευτή προκάλεσε αίσθηση με τον κ. Τσουκαλά να προβαίνει σε διευκρινίσεις σχετικά με το ποσό που εμφανίζεται να έλαβε.
Ο κ. Τσουκαλάς, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, εξήγησε ότι μετά από 35 έτη εργασίας στην ολλανδική τράπεζα ABN-AMBRO αποχώρησε τον Δεκέμβριο του 2010, πριν εκλεγεί βουλευτής, έχοντας θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
Όπως διευκρίνισε, η συγκεκριμένη τράπεζα είχε ασφαλίσει όλο της το προσωπικό στην «Generalli» σε ειδικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης, από όπου παρέλαβε την επιταγή της αποζημίωσής του, που «σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εφάπαξ, αλλά αποζημίωση από ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα».
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσουκαλάς τόνισε ότι η εταιρεία του είχε προσφέρει ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο σύμφωνα με το οποίο λάμβανε 800.000 ευρώ ως εφάπαξ ενώ το υπόλοιπο ποσό του προσφέρθηκε για εθελουσία έξοδο.
Απαντώντας σε δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ότι πήρε την αποζημίωση της Generalli όταν ήταν πρόεδρος στην ΟΤΟΕ, δηλώνει ότι πρόεδρος ήταν ως τα τέλη του 2006, ενώ από την τράπεζα αποχώρησε και έλαβε την αποζημίωση τον Δεκέμβριο του 2010.
«Αν κάποιοι επιθυμούν να συσχετίσουν τον μύθο περί κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών με την περίπτωση μου, βρήκαν λάθος παράδειγμα. Δεν είχα πότε στη ζωή μου εργοδότη το Δημόσιο» δηλώνει, τονίζοντας ότι δεν έχει ποτέ στη ζωή του μισθοδοτηθεί από το Δημόσιο και είναι ένα από τα ελάχιστα παραδείγματα συνδικαλιστών που δεν προέρχεται από τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.
Σχετικά με τα ακίνητα, ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι η πλειονότητα των δημοσιευμάτων παρουσιάζει όσα ανήκουν εξ ημισείας στον ίδιο και τη σύζυγό του με ποσοστό συνιδιοκτησίας 50%, ως δύο ακίνητα και όχι ως ένα, «ερμηνεύοντας λανθασμένα τη δήλωση».
Όπως υποστηρίζει, όλα τα ακίνητα προέρχονται από κληρονομιά, καθώς το μόνο ακίνητο που αγόρασε εξ ημισείας με τη σύζυγό του είναι στη Βάρη, με δάνειο στις αρχές του 2010.
Ο κ. Τσουκαλάς κάνει λόγο για λανθασμένη ερμηνεία και στην περίπτωση των οχημάτων, αναφέροντας ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει τρία οχήματα και δύο μοτοσικλέτες, ενώ στην πραγματικότητα, όπως δηλώνει έχει στην κυριότητά του ένα αυτοκίνητο, ένα δεύτερο εξ ημισείας με τη σύζυγό του και μία μοτοσικλέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: