Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Αναδίπλωση για εκτόνωση της κρίσης Κίνηση Σαμαρά για μεταβατική «μικρή ΕΡΤ» στον αέρα


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Πρόταση που ουσιαστικά απευθύνεται προς τους κυβερνητικούς εταίρους, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι ζητούν άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εισηγούμενος μία προσωρινή διακομματική επιτροπή να προσλάβει μικρό αριθμό εργαζομένων ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος.

«Προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει, προτείνω:
»Ο ειδικός εκκαθαριστής να ορίσει άμεσα προσωρινή επιτροπή ευρείας διακομματικής αποδοχής με σκοπό την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης.
»Έχει ήδη κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση νέου φορέα δημόσιας τηλεόρασης. Το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να ψηφιστεί αμέσως την επόμενη εβδομάδα» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
«Αναμένω αντίστοιχη στάση ευθύνης από τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ μας, να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας και να αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό μας» κατέληξε.
«Μπορεί να βρεθεί μεταβατική λύση»
Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς, μιλώντας στο 9ο τακτικό συνέδριο της ΟΝΝΕΔ είχε δηλώσει ότι μπορεί να βρεθεί μεταβατική λύση, ώστε η δημόσια τηλεόραση να ξαναβγεί στον αέρα, επέμεινε όμως στην πολιτική του και στην ανάγκη εξυγίανσης.
«Μπορούμε να βρούμε οποιαδήποτε λύση, για να ξεκινήσει ο νέος Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης όσο γίνεται πιο γρήγορα. Ακόμα και για να υπάρξει μεταβατική φάση, ώστε να αρχίσουν προσωρινά μεταδόσεις κι από αύριο. Αλλά θα πρόκειται για φυγή προς τα μπρος. Όχι για νεκρανάσταση των φθαρμένων κι αμαρτωλών συμβόλων του χθες» είπε.

«Βρεθήκαμε με ένα δημόσιο οργανισμό, την ΕΡΤ, που ήταν σύμβολο αδιαφάνειας και σπατάλης. Δεν το λέμε εμείς. Το έλεγαν μέχρι προχθές όλοι. Ακόμα και πολλοί από εκείνους που φωνάζουν τώρα… Βρεθήκαμε, λοιπόν, με ένα δημόσιο οργανισμό που προσπάθησαν πολλοί, επί πολλών κυβερνήσεων, να τον εξυγιάνουν. Στάθηκε αδύνατο» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Κι έτσι είχαμε ΕΡΤ. Αλλά δεν είχαμε δημόσια ραδιοτηλεόραση. Είχαμε ΕΡΤ γεμάτη σκάνδαλα απίστευτα, που θα τα μάθει ο λαός μας. Ήδη ο αρμόδιος Εισαγγελέας Διαφθοράς διέταξε δικαστική έρευνα για την ΕΡΤ. Τώρα, λοιπόν, καταργούμε την αμαρτωλή ΕΡΤ. Και δημιουργούμε στη θέση της μια σύγχρονη και δημόσια -αλλά ανεξάρτητη, όχι κομματική- ραδιοτηλεόραση» πρόσθεσε.

«Μέχρι πολύ πρόσφατα -κάποιοι έβριζαν την ΕΡΤ ως… "φασιστική". Και ο κ. Τσίπρας την έλεγε: "Εργαλείο Προπαγάνδας της μνημονιακής κυβέρνησης". Και τώρα τους έπιασε ο πόνος για τη ραδιοτηλεόραση. Που τώρα τη φτιάχνουμε. Γιατί αυτό που είχαμε ως τώρα, κανείς δεν το υπερασπιζόταν» είπε.
«Οι ίδιοι που σήμερα θρηνούν για την κατάργηση της ΕΡΤ, μέχρι πριν λίγο την κατήγγελλαν ως "απαξιωμένη" και "χειραγωγούμενη". Οι ίδιοι την έσερναν από απεργία σε απεργία: 42 μέρες συνεχούς απεργίας στα τέλη της περασμένης χρονιάς. 11 εβδομάδες απεργίας στις ενημερωτικές εκπομπές του Σαββατοκύριακου φέτος την άνοιξη. Γι' αυτό… "θρηνούν";» συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.
Καταλήγοντας υποστήριξε πως οι ιδέες μας κοιτάνε το αύριο οι δικές τους προσπαθούν να διασώσουν το χθες σημειώνοντας πως για να υπερασπιστείς δικαιώματα της κοινωνίας, πρέπει να καταργήσεις τα προνόμια των λίγων.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: