Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Μετά τις αποφάσεις στο Μαξίμου Αντεπίθεση ΔΗΜΑΡ κατά ΣΥΡΙΖΑ για τις αποχωρήσεις στο Δημόσιο


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η ΔΗΜΑΡ, απαντώντας στην κριτική της Κουμουνδούρου για την απόφαση των πολιτικών αρχηγών, μετά την πολύωρη σύσκεψη του Σαββάτου σχετικά με τις αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι με την χθεσινή απόφαση αποφεύχθηκαν οι οριζόντιες, αθρόες και τυφλές αποχωρήσεις και ότι όλα θα γίνουν με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους».

Η ΔΗΜΑΡ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ψηφοθηρεί καλλιεργώντας ανυπόστατα σενάρια που τρομοκρατούν τους δημόσιους υπαλλήλους». Ζητά, επίσης, να καταθέσει τη δική του πρόταση για τη διοικητική μεταρρύθμιση και το πως θα γίνει ειδικότερα η ανασυγκρότηση του κράτους.

Με άλλη ανακοίνωση η ΔΗΜΑΡ απαντάει και στο αίτημα που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας για παραίτηση της κυβέρνησης και προκήρυξη εκλογών. Στην ανακοίνωση αυτή τονίζεται ότι πρόκειται για πυροτέχνημα, ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου και ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να δημιουργήσει την εικονική πραγματικότητα στους ψηφοφόρους του ότι ο ίδιος έχει προοπτική και πολιτική πρόταση.

Στην πολύωρη σύσκεψη που είχαν το Σάββατο οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν να απομακρυνθούν 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι ώς το τέλος του 2013, επίορκοι και μονίμως απόντες και άλλοι 11.000 ώς το τέλος του 2014, μέσω εθελούσιας εξόδου, αξιολόγησης, κατάργησης θέσεων και συνταξιοδότησης ειδικών κατηγοριών.

Εξερχόμενος από τη σύσκεψη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε για πρόβλεψη για αποχωρήσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων και για ισόποσες προσλήψεις με αξιοκρατικά κριτήρια. Έκανε λόγο, επίσης, για μία «συμφωνία επωφελή» που θα έχει κλείσει μέχρι αύριο, Δευτέρα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: