Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Ελληνικές πηγές Βρυξέλλες: Εκταμιεύονται άμεσα 13 δισ. ευρώ για την Ελλάδα από το πρόγραμμα διάσωσης


Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Euro Working Group, η οποία προετοίμασε τις εργασίες του Eurogroup.
euros
Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, καμία εθνική αντιπροσωπεία δεν έθεσε στη συνεδρίαση θέμα προσωρινού δανεισμού της Ελλάδας σε βραχυπρόθεσμη βάση. Παράλληλα, γνωστοποίησαν ότι ο βασικός άξονας των διαβουλεύσεων αφορούσε τη χρηματοδότηση της Ελλάδας βάσει του νέου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η Ευρωζώνη δείχνει να προσανατολίζεται στην άμεση παροχή ενός ποσού της τάξεως των 12,5 δισ. ευρώ για την κάλυψη των άμεσων υποχρεώσεων του ελληνικού κράτους, στα οποία στη συνέχεια θα προστεθούν άλλα 10 δισ. ευρώ που θα απορροφηθούν για την ενίσχυση του ελληνικού τραπεζικού τομέα.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, θα εκταμιευθούν άμεσα ακόμη 0,5 δισ. για ληξιπρόθεσμες οφειλές (Arrears), ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια για την εκταμίευση ενός ακόμα σημαντικού ποσού που θα κατευθυνθεί αποκλειστικά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Όπως ανέφεραν οι πηγές του υπουργείου, οι τρείς θεσμοί (ΕΚΤ, Κομισιόν και ΔΝΤ) έκαναν θετική εισήγηση ως προς το αίτημα της Ελλάδας για ένταξη σε πρόγραμμα τριών χρόνων.
Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπήρξαν διαφορετικές απόψεις ως προς τη λειτουργία του νέου Ταμείου και πώς αυτό θα εκμεταλλεύεται τα περιουσιακά του ελληνικού Δημοσίου.
Σε ό,τι αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα, που συμφωνήθηκαν στην Αθήνα, ορισμένα μέλη επεσήμαναν ότι είναι χαμηλά, ανέφεραν οι πηγές.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: