Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Επίθεση σε Σαμαρά, Βενιζέλο Τσίπρας: Ζούμε τις τελευταίες μέρες της μνημονιακής παντοδυναμίας


Τσίπρας: Ζούμε τις τελευταίες μέρες της μνημονιακής παντοδυναμίας
Για «κυβέρνηση που αποπνέει οσμή ακροδεξιάς ναφθαλίνης» μίλησε ο Αλ.Τσίπρας   (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Επίθεση με κύριο στόχο τον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε από την Καλαμάτα -ιδιαίτερη πατρίδα και πρωτεύουσα της εκλογικής περιφέρειας του πρωθυπουργού- ο Αλέξης Τσίπρας, επαναφέροντας στο προσκήνιο την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ περί ακροδεξιάς ατζέντας και πρακτικών της κυβέρνησης.

Σφοδρά ήταν και τα πυρά του Αλέξη Τσίπρα προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο επιχείρησε να τοποθετήσει στο φόντο των πολιτικών εξελίξεων, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «κομπάρσο ακόμα και στην κατάπτωση» ενώ, όπως είπε, «ο κύριος Σαμαράς είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής».

«Ζούμε τις τελευταίες μέρες της μνημονιακής παντοδυναμίας. Δύσκολες μέρες. Αποπνικτικές. Με μια κυβέρνηση που αποπνέει οσμή ακροδεξιάς ναφθαλίνης» είπε μεταξύ των άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση «αποσταθεροποιείται κάθε μέρα και αποσταθεροποιεί έτσι τα πάντα στη χώρα».

Απαντώντας σε όσα είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός μία ημέρα νωρίτερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση «διατρέχεται από εμφύλιους μεταξύ των κομμάτων που τη στηρίζουν και των στελεχών που την υποστηρίζουν», ενώ την χαρακτήρισε «κυβέρνηση αστάθειας, που έχει μετατρέψει σε προεκλογικό πρόγραμμα τον πανικό μπροστά στην επερχόμενη λαϊκή ετυμηγορία. Και μπροστά στην επερχόμενη λαϊκή Νέμεση».

Αναφερόμενος στα όσα ανέφερε προ ημερών ο Ευ.Βενιζέλος, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Συμφωνούμε με τον κύριο Βενιζέλο. Συμφωνούμε. Μάλιστα. Γιατί αναγνωρίζει ότι οι επικείμενες εκλογές είναι κρίσιμες. Ότι μπορεί να σημάνουν το τέλος της κυβέρνησης. Επαυξάνουμε μάλιστα: Θα σημάνουν το τέλος της κυβέρνησης. Ότι δεν είναι χαλαρό πανηγύρι όπως τις παρουσίαζαν μέχρι χτες αλλά αποφασιστική μάχη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να δείξει ότι μοναδικό του αντίπαλο στις εκλογές θεωρεί τον πρωθυπουργό και σημείωσε: «Ο κύριος Βενιζέλος, όσο καλή διάθεση κι αν έχει, δεν είναι παρά κομπάρσος ακόμα και στην κατάπτωση. Ο κύριος Σαμαράς είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Αυτός έκανε ευαγγέλιο της κυβέρνησής του την ατζέντα της Χρυσής Αυγής».

«Πιάστηκε επ' αυτοφώρω να συνωμοτεί με κατηγορούμενους για εγκληματικές πράξεις νεοναζί, μέσω του φίλου και ταχυδρόμου του Μπαλτάκου. Ακρωτηριάζει συστηματικά τη δημοκρατία, γελοιοποιεί τη Βουλή, ακυρώνει το σύνταγμα, για να περάσει τη βαρβαρότητα των μνημονίων. Κήρυξε εκτός νόμου το διάλογο και έγινε ο ηγεμόνας των μονολόγων. Έκανε την πολιτική, υπηρέτρια των μνημονίων, τα μνημόνια δυνάστη της δημοκρατίας, και τους Έλληνες παρίες της Ευρώπης. Και ενώ εμφανίζεται ως μεγάλος μεταρρυθμιστής δεν είναι παρά ο κορυφαίος εκπρόσωπος ενός πολιτικού συστήματος που αποσυντίθεται την ίδια στιγμή που καταστρέφει με τα μνημόνια τη χώρα» είπε.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε στο πλαίσιο αυτό: «Μας εγκαλεί όμως συστηματικά ότι καλλιεργούμε εμφύλιο κλίμα. Ποιος; Ο κύριος Σαμαράς που μιλάει γλώσσα εμφυλίου, χρησιμοποιεί επιχειρήματα εμφυλίου, συκοφαντεί με στερεότυπα εμφυλίου, ακτινοβολεί σε κάθε του λέξη για την αριστερά, εμφύλια εμπάθεια. Ο κύριος Σαμαράς που καβάλησε την αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων για να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κύριος Σαμαράς που παίζει τα πιο σκοτεινά παιγνίδια με την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Την έκανε συμπαίκτη του στην αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ, με την ανοχή στα εγκλήματά της για πάρα πολύ καιρό. Και ύστερα, όταν το αίμα του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα απείλησε να τον πνίξει, εμφανίστηκε πάλι για μικροκομματικούς σκοπούς ως απηνής διώκτης της Ενώ την ίδια στιγμή ο έμπιστός του κύριος Μπαλτάκος είχε αναλάβει τη διαπραγμάτευση με τους αρχηγούς της».

Απάντηση θέλησε να δώσει ο κ. Τσίπρας και στις κατηγορίες σε βάρος του περί παροχολογίας και είπε, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό: «Ας μας πει όμως: Ο ίδιος πώς υπόσχεται να βρει 60 δισ. μέχρι το 2020, για την εξυπηρέτηση του χρέους στους δανειστές και την ίδια στιγμή για τα ελάχιστα που απαιτούνται για να μη μένει κανένας χωρίς ρεύμα, χωρίς φαγητό και χωρίς στέγη, μιλά για παροχολογία και λαϊκισμό;».

Δηλώνοντας για μία φορά ακόμη την βεβαιότητά του για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ο κ. Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων: «Κυρία Μέρκελ, κύριε Σαμαρά, κύριε Φούχτελ, κύριοι της τρόικας, κυρίες και κύριοι των μνημονίων, της ολιγαρχίας και της τραπεζοκρατίας: Οι μέρες της παντοδυναμίας σας είναι μετρημένες. Η παντοδυναμία σας στην Ελλάδα τελειώνει. Και ο ελληνικός λαός δεν γυρίζει απλώς σελίδα. Γράφει πάλι, όπως πάντοτε στις μεγάλες στιγμές της πατρίδας και του έθνους, το δικό του βιβλίο».

Απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Πολιτικά επικίνδυνο χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την ομιλία του στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «δεν είσαι απλώς ακραία διχαστικός καιροσκόπος» όταν θες να γυρίσεις πίσω τη χώρα σου στο χειρότερο χθες, τη στιγμή που πάει να βγει από την κρίση, όταν δυσαρεστείσαι για την υποδειγματική δίωξη των ναζιστών και όταν απειλείς όποιον δεν συμφωνεί μαζί σου. Είσαι και πολιτικά επικίνδυνος. Και αποπνέεις σήψη και παρακμή».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: