Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Η παραίτηση και ο ανασχηματισμός Το παρασκήνιο της αποχώρησης του Χάρη Θεοχάρη


Το παρασκήνιο της αποχώρησης του Χάρη Θεοχάρη
Ο Χ.Θεοχάρης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Η παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη από την θέση του γγ Εσόδων ήταν η αιτία της καθυστέρησης του ανασχηματισμού, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου είχε συσσωρευτεί δυσαρέσκεια προς το πρόσωπό του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η τρόικα είχε ειδοποιηθεί με κάθε μυστικότητα και είχε δώσει έπειτα από κάποιες διευκρινίσεις το «πράσινο φως» για την απομάκρυνσή του.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν πως «αν δεν λύναμε το πρόβλημα Θεοχάρη, με όποιον υπουργό Οικονομικών και αν τοποθετούσαμε θα είχαμε πρόβλημα».

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, στις προεκλογικές ομιλίες του ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την παραίτηση Θεοχάρη κάνοντας λόγο για διόρθωση σφαλμάτων του παρελθόντος. Η σταγόνα της οργής κατά του κ. Θεοχάρη ξεχείλισε όταν έστειλε σε γερόντια παραμονές εκλογών σημειώματα με χρηματικά πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις.

Τελικώς ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας φέρεται να ζήτησε από τον κ. Θεοχάρη να δηλώσει παραίτηση επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, κάτι που ο πρώην γγ Εσόδων αποδέχτηκε αφού αρχικά προέβαλε κάποιες αντιρρήσεις.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: