Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Εκτός συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ τα αγροτεμάχια...


 Τρύφων Αλεξιάδης
Μετά τις αντιδράσεις με τα υπέρογκα ποσά που έβγαζε η δοκιμαστική εφαρμογή για τα αγροτεμάχια, το υπουργείο Οικονομικών ανέκρουσε πρύμναν περνώντας πίσω το συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ για τους αγρούς και τις...
ομοειδείς με αυτούς εκτάσεις.

Σε συνέντευξή του (Πρακτορείο FM 104,9) ο Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε το πρωί ότι μετά από σειρά λαθών που παρατηρήθηκαν στην καταχώριση αγροτεμαχίων αποφασίστηκε τα αγροτεμάχια να μην ληφθούν εφέτος υπόψη σε ό,τι αφορά στην βεβαίωση του συμπληρωματικού φόρου.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει διορθωτικές κινήσεις και στις απαλλαγές με τους τρίτεκνους, πολύτεκνους και άνεργους να πληρώνουν λιγότερο φόρο ακόμα κι αν έχουν ποσά από τόκους.

Συγκεκριμένα, σε σημερινή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ θα ισχύουν ακριβώς όπως και πέρυσι» και ότι «δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με το ύψος των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων». 

Σε 5 δόσεις και από τέλος Σεπτεμβρίου η καταβολή 

Σε ό,τι αφορά στις δόσεις το ΥΠ.ΟΙΚ. ανακοίνωσε ότι ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί σε 5 δόσεις και όχι σε 4, αρχής γενομένης από το τέλος Σεπτεμβρίου. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι για τον σκοπό αυτό θα κατατεθεί διάταξη προς ψήφιση στην Βουλή.

Επεσήμανε πως δεν ισχύσει η σύνδεση του συγκεκριμένου φόρου με εισόδημα από τόκους καταθέσεων και πως συνολικά δεν θα αλλάξει κάτι στο συνολικό ποσό που θα βεβαιωθεί σε ό,τι αφορά στον ΕΝΦΙΑ, σε σχέση με πέρυσι.

Τέλος, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι η βεβαίωση θα ανέλθει σε 3,3 δισ.ευρώ και αναμένεται να εισπραχθούν 2,65 δισ. ευρώ, όπως και πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: