Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Γερμανία: Σύρος πρόσφυγας ο βομβιστής αυτοκτονίας...


Γερμανία: Σύρος πρόσφυγας ο βομβιστής αυτοκτονίας έξω από μπαρ στο Άνσμπαχ... έξω από μπαρ στο Άνσμπαχ.
ΦΩΤΟ &  ΒΙΝΤΕΟ...
Νέο σοκ στη Γερμανία. Μετά την επίθεση στο Μόναχο με τους 10 νεκρούς την περασμένη Παρασκευή άλλο ένα αιματηρό επεισόδιο ήρθε να προκαλέσει τρόμο και φόβο στους κατοίκους της χώρας. Σήμερα τα ξημερώματα Σύρος πρόσφυγας επιχείρησε επίθεση αυτοκτονίας σε μουσικό φεστιβάλ όπου υπήρχαν περισσότερα από 2.000 άτομα...


Η ισλαμιστική τρομοκρατία έχει φθάσει στην Γερμανία

Για «ισλαμιστική επίθεση αυτοκτονίας» κάνει λόγο και ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βαυαρίας, Βίνφριντ Μπάουσμπαχ, μετά τον υπουργό Εσωτερικών Γιοάχιμ Χέρμαν, αναφερόμενος στην χθεσινοβραδινή έκρηξη έξω από συναυλιακό χώρο στο 'Ανσμπαχ της Γερμανίας.

«Η ισλαμιστική τρομοκρατία έχει φθάσει στην Γερμανία», έγραψε σήμερα στην ιστοσελίδα του στο Facebook.

O Mπάουσμπαχ ζήτησε επίσης να προσαρμοστεί το «δημοκρατικό και ελεύθερο Κράτος Δικαίου» της Γερμανίας, να ενισχυθούν οι υπηρεσίες ασφαλείας και να βελτιωθούν οι δυνατότητες έρευνας και ασφάλειας στο Διαδίκτυο. Τόνισε ακόμη  την ανάγκη να επανεξεταστεί το πλαίσιο που τίθεται από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αλλά και να αναθεωρηθεί η νομοθεσία που αφορά το δικαίωμα παραμονής στην Γερμανία.

Το προφίλ του δράστη

«Από τις έως τώρα έρευνες που έχουν γίνει, ο νεκρός άντρας είναι ένας 27χρονος Σύρος, ο οποίος είχε φθάσει πριν από δύο χρόνια στη Γερμανία και προ ενός έτους είχε απορριφθεί η αίτηση ασύλου που είχε κάνει». Αυτή τη δήλωση έκανε μεταξύ άλλων για όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στο Άνσμπαχ ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Γιοαχίμ Χέρμαν, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε μαζί με τον επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Ρόμαν Φέρτινγκερ.

«Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε, αν ο δράστης ήθελε με τον τρόπο αυτό να αυτοκτονήσει ή ήθελε να οδηγήσει στον θάνατο και άλλους ανθρώπους», συμπλήρωσε ο Χέρμαν, ο οποίος επεσήμανε ότι ο νεκρός Σύρος έμενε σε κατάλυμα του Άνσμπαχ.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Ρόμαν Φέρτινγκερ υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να πρόκειται για εξτρεμιστή, όμως δεν υπάρχει κάποια χειροπιαστή απόδειξη».

Από την έκρηξη έχασε τη ζωή του ο 27χρονος Σύρος και τραυματίστηκαν 12 άτομα που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της έκρηξης. Τρεις από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.




Δύο απόπειρες αυτοκτονίας είχε κάνει ο 27χρονος Σύρος πρόσφυγας και δράστης της βομβιστικής επίθεσης στην πόλη Άνσμπαχ της Γερμανίας. Ο νεαρός Σύρος είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική και πιθανόν είχε ισλαμιστικό υπόβαθρο, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Γιόαχιμ Χέρμαν.

Ο Σύρος πρόσφυγας είχε φτάσει πριν από δύο χρόνια στη Γερμανία και η αίτηση ασύλου που είχε καταθέσει είχε απορριφθεί ένα χρόνο πριν. Του είχε δοθεί προσωρινή άδεια παραμονής, κι ένα διαμέρισμα στη πόλη Άνσμπαχ όπου και διέμενε. Ήταν γνωστός στις γερμανικές αρχές, όπως δήλωσε ο Γιόαχιμ Χέρμαν.

Ο υπουργός τόνισε, πάντως, ότι η βόμβα που είχε στο σακίδιό του ήταν αρκετή για να σκοτώσει και να τραυματίσει πολλά άτομα.
Στο μεταξύ, πυροτεχνουργοί προσπαθούν να ερευνήσουν το είδος των εκρηκτικών που χρησιμοποίησε ο δράστης ωστόσο η εφημερίδα "Bild" υποστηρίζει ότι η βόμβα είχε βίδες και καρφιά. 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας επεσήμανε επίσης ότι ο δράστης είχε πιθανόν ισλαμιστικό υπόβαθρο ωστόσο, οι αρχές δεν διαθέτουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ήταν μαχητής του Ισλαμικού Κράτους.

Ο δράστης στο Άνσμπαχ της Γερμανίας ήταν και ναρκομανής, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Γιόαχιμ Χέρμαν, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild»

Θα πρέπει να γίνονται καλύτεροι έλεγχοι στους πρόσφυγες που εισέρχονται στο γερμανικό έδαφος, επισημαίνει η Ένωση Αστυνομικών της Γερμανίας.

«Βιώνουμε αυτές τις μέρες μία σειρά επιθέσεων που χαρακτηρίζονται από έναν συνδυασμό ψυχικής αστάθειας, τρομοκρατίας και εγκληματικότητας. Θα πρέπει να γίνεται έλεγχος προκειμένου να είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε εάν οι πρόσφυγες που εισέρχονται στη χώρα μας μπορούν να αποτελέσουν δυνητικό κίνδυνο».


Και έγκλημα πάθους στην αλληλουχία του τρόμου


Mια γυναίκα έπεσε χθες νεκρή και δύο ακόμη, ένας άντρας και μια γυναίκα, τραυματίστηκαν όταν δέχτηκαν επίθεση από Σύρο πρόσφυγα με ματσέτα κοντά στην Στουτγάρδη στην μικρή πόλη Ρόιτλινγκεν. 

O δράστης βγήκε από κατάστημα κεμπάμπ προκαλώντας πανικό στους πολίτες, δύο 24ωρα μετά το μακελειό στο Μόναχο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι  το θύμα της δολοφονικής επίθεσης εργαζόταν στο κεμπάμπ. Η γερμανική αστυνομία προσανατολίζεται προς ένα ένα έγκλημα πάθους στην υπόθεση.

«Ο άνδρας είχε μία αντιπαράθεση με τη γυναίκα και την σκότωσε "με ματσέτα", πριν επιτεθεί σε μία άλλη γυναίκα και έναν άνδρα και τους τραυματίσει, ανακοίνωσε η αστυνομία, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει στοιχεία για τα αίτια της επίθεσης».

Ο πρόσφυγας «είναι γνωστός στην αστυνομία» από προηγούμενα περιστατικά, σύμφωνα με πηγές από τις αρχές ασφαλείας.



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: