Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΞΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ!


Πολλά ερωτήματα προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο έδρασε η Αντιτρομοκρατική στην επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης των «βομβιστών με τις κατσαρόλες». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διωκτικές Αρχές είχαν «ακουμπήσει» τους φερόμενους ως μέλη των «Πυρήνων» τον περασμένο Αύγουστο, αλλά -για αδιευκρίνιστους... προς το παρόν λόγους- προχώρησαν σε συλλήψεις έναν μήνα αργότερα, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, και αφού είχε προηγηθεί η επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι της υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ Λούκας Κατσέλη. Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα και για τις πιθανές διασυνδέσεις των νεαρών με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις και, πιο συγκεκριμένα, με τη «Σέχτα Επαναστατών». Εν τω μεταξύ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μπαίνουν στην τελική ευθεία για τις εκλογές, με το βλέμμα στραμμένο στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους. Στις ελάχιστες ημέρες που απομένουν μέχρι το άνοιγμα της κάλπης, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος θα προσπαθήσουν να ανακόψουν τις διαρροές γαλάζιων ψηφοφόρων προς τον ΛΑΟΣ, καθώς έχουν διαπιστώσει πλέον ότι δεν μπορούν να περιορίσουν τις διαρροές προς το ΠΑΣΟΚ.
Από την πλευρά τους, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρίχνουν όλο το βάρος στην προσέλκυση των ψηφοφόρων του μεσαίου χώρου, οι οποίοι έχουν γυρίσει προ πολλού την πλάτη στη ΝΔ και στον Κ. Καραμανλή...
Κατσαρόλες και γκαζάκια Δεν ξέρουμε τι έχουν στο μυαλό τους οι «Κλουζό» της Νέας Δημοκρατίας, έχουμε όμως την αίσθηση (για να μην πούμε τη βεβαιότητα) ότι με... κατσαρόλες και γκαζάκια, όχι εκλογές δεν κερδίζονται, αλλά ούτε ψήφοι.
Απλές ανθρώπινες ιστορίες (για αγρίους)Οταν ο επανιδρυτής του κράτους, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλάει για την καταπολέμηση της διαφθοράς, οφείλουμε να τον ακούμε με προσοχή. «Σήμερα μεγαλοποιούνται πράγματα και ονομάζονται σκάνδαλα που δεν υπήρξαν, που είναι απλές ανθρώπινες ιστορίες πολλές φορές», δήλωσε χθες (στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι), ενώ στη συνέχεια εισήγαγε έναν νέο όρο στο σύγχρονο πολιτικό λεξιλόγιο: «Είναι δυνατόν», αναρωτήθηκε, «να αναβαθμίζονται σε σκάνδαλα περιπτώσεις που είναι περιπτώσεις διαφθοράς καθημερινότητας (sic), πολλές φορές, όπως η θεωρία των κουμπάρων ή όπως η υπόθεση Ζαχόπουλου;». Ιδού λοιπόν: Υστερα από πεντέμισι χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, μαθαίνουμε ότι, σύμφωνα με τη λογική του Πρ. Παυλόπουλου, τα γαλάζια σκάνδαλα ήταν είτε «απλές ανθρώπινες ιστορίες» είτε «περιπτώσεις διαφθοράς καθημερινότητας». Τόσο απλά, τόσο σεμνά και ταπεινά!
Χωρίς δισταγμόΜετά τη σύντομη περιπέτεια με την υγεία της, η Ντόρα Μπακογιάννη επανήλθε ανανεωμένη. Χθες, μιλώντας στον City 99,5, κάρφωσε τον υπουργό Μεταφορών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, για τη γνωστή υπόθεση με τα δρομολόγια της Aegean στην Κωνσταντινούπολη. «Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει υπογράψει», είπε, «δεν έχω υπογράψει εγώ. Η ΥΠΑ ανήκει στο υπουργείο Μεταφορών, τι να κάνω τώρα;». Η άνεση με την οποία η Ντόρα πέταξε το μπαλάκι στον συνάδελφό της φανερώνει τα αισθήματα ομοψυχίας και αλληλεγγύης που επικρατούν στο κυβερνητικό στρατόπεδο μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές.
Friends of ΑlogoskoufisΟνομάζονται «Ομάδα Υποστηρικτών Γιώργου Αλογοσκούφη» (αγγλιστί: Friends of Alogoskoufis). Δεν είναι ροκ συγκρότημα ούτε τρομοκρατική οργάνωση, αλλά «μια ομάδα νέων ανθρώπων», που επιδίδεται σε άγρα ψήφων για λογαριασμό του πρώην υπουργού Οικονομίας επειδή «είναι ένας σύγχρονος, συνεπής και υπεύθυνος πολιτικός», ο οποίος «έχει πολιτική άποψη και τόλμησε να λάβει κρίσιμες αποφάσεις με προσωπικό πολιτικό κόστος». Για να λένε τέτοια πράγματα (και να τα πιστεύουν), φανταζόμαστε ότι πρέπει να είναι πολύ νέοι. Δημοτικό; Γυμνάσιο;
Η δήλωση «Θεωρώ την αυτοκριτική -γενικότερα στη ζωή, αλλά και στην πολιτική- αναγκαία παράμετρο, όταν βεβαίως είναι ειλικρινής και δεν είναι δημαγωγική. Τα stage και αυτή η άθλια, στην πορεία, πρακτική ξεκίνησαν επί ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ, όμως, έκανε την αυτοκριτική του για τη μετεξέλιξη αυτού του θεσμού, που στο ξεκίνημά του μπορεί να ήταν με τις καλύτερες προθέσεις, μετεξελίχθηκε όμως σε έναν θεσμό καταρχήν ομηρείας και σκλαβιάς νέων ανθρώπων και των οικογενειών τους και, βεβαίως, σε έναν θεσμό που δεν είχε καμία σχέση με αυτό που παρουσίασε ο κ. Καραμανλής, ο οποίος παρέλαβε αυτή την κληρονομιά, πράγματι, την πήγε όμως σε αθλιέστερο επίπεδο... Εμείς λέμε λοιπόν ότι πρέπει σε αυτή την ιστορία, στην οποία έχουμε μερίδιο ευθύνης, να μπει ένα τέλος και δεσμευόμαστε γι αυτό. Τέλος στα stage».

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: