Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α ΑΘΗΝΑΣ

Ο Καπάταης Χρήστος του Αντωνίου γεννήθηκε στο Αμμάν της Ιορδανίας από Ελληνοπαλαιστήνιους γονείς το 1964. Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά.

Σε ηλικία 7 ετών μαζί με την οικογένεια του (γονείς και δύο αδέλφια) μετοίκησε στην Ελλάδα και από τότε διαμένει μόνιμα στην Αθήνα. Τελείωσε το 17ο Δημοτικό Σχολείο και το 16ο Γυμνάσιο - Λύκειο Αθηνών στους Αμπελοκήπους. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς (πρώην ΑΒΣΠ) στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων με ειδικότητα ελεγκτική και εσωτερικός έλεγχος. Τα δύο πρώτα χρόνια των σπουδών του λόγω καλής απόδοσης στα μαθήματά του ήταν υπότροφος του κρατικού Ιδρύματος Υποτροφιών (ΙΚΥ). Εκπλήρωσε τις Στρατιωτικές του υποχρεώσεις υπηρετώντας στο Πολεμικό Ναυτικό.

Άρχισε να εργάζεται αμέσως μετά την αποστράτευσή του στις οικονομικές υπηρεσίες εταιρείας μεγάλου Ελληνικού ομίλου εισηγμένου στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Μετά από 13 συνεχόμενα χρόνια εργασίας στην ίδια επιχείρηση αποχώρησε ως προϊστάμενος οικονομικών υπηρεσιών. Από το 2002 έως και σήμερα διατηρεί ιδιωτικό λογιστικό γραφείο στην Αθήνα.

Από την ηλικία των 16 ετών ανέπτυξε έντονη πολιτική δραστηριότητα και συμμετοχή σε όλους τους αγώνες της νεολαίας. Ανέπτυξε επίσης έντονη αντιπολεμική δραστηριότητα και ιδιαίτερη δράση στα θέματα που αφορούν τα Εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα. Μέσα από τοπικούς συλλόγους ανέπτυξε δράση κυρίως σε θέματα περιβάλλοντος και πολιτισμού. Στις Εθνικές Εκλογές του 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθηνών. Είναι μέλος της Γραμματείας του Τομέα του Εθνικού Συμβουλίου των επαγγελματιών, βιοτεχνών & εμπόρων (Ε.Β.Ε.)

Τον Ιανουάριο του 2009 μαζί με εξαμελή ομάδα συμμετείχε εκ μέρους του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου σε αποστολή για την υποστήριξη και παροχή ανθρωπιστικής βοηθείας στην εμπόλεμη περιοχή της Γάζας στην Παλαιστίνη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: