Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Καρχιμάκης: Δεν είμαστε κόμμα μέσα στο κόμμα...




«Δυστυχώς το 9ο συνέδριο διέψευσε τις ελπίδες και επιβεβαίωσε τους φόβους μας. Το συνέδριο δεν έδωσε την απαιτούμενη ώθηση εξόδου από την πολιτική στασιμότητα» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Μιχάλης Καρχιμάκης στη συνάντηση της κίνησης των «75».

«Εμείς εδώ...
δεν είμαστε κόμμα μέσα στο κόμμα. Εμείς πιστεύουμε στην οργανωμένη πολιτική δράση, όπως την πίστεψε και την έκανε πράξη ο Ανδρέας Παπανδρέου» τόνισε.

Παράλληλα, κάλεσε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να αντιληφθεί ότι «ο πολιτικός χρόνος είναι απελπιστικά λίγος. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για βοναπαρτιστικές συμπεριφορές, ναρκισσιστικούς εγωϊσμούς και αποκλεισμούς διαφορετικών απόψεων. Είναι η ώρα της συλλογικής προσπάθειας, της σύνθεσης και των μεγάλων υπερβάσεων. Μόνο έτσι μπορεί να ελπίζει το ΠΑΣΟΚ».

«Έχουμε ξαναπεί ότι από την κρίση θα μας βγάλει η αλήθεια, η αυτοκριτική όπου χρειάζεται, αλλά και η αποκάλυψη των υπεύθυνων στην πατρίδα μας και στην Ευρώπη για την ουσιαστική χρεοκοπία της οικονομίας που παρέδωσαν το 2009. (...) Ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ αναλάβαμε την μεγάλη ευθύνη να αναχαιτίσουμε την χρεοκοπία της χώρας. Θα μπορούσαμε να πετάξουμε την απασφαλισμένη χειροβομβίδα πίσω στον κ. Καραμανλή και να προσφύγουμε σε εκλογές καταγγέλλοντας τη ΝΔ και το καταστροφικό έργο της. Αλλά από την έκρηξη, τα θραύσματα της χρεοκοπίας δεν θα άγγιζαν τους μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας και τους υπουργούς της δεξιάς. Θα χτυπούσαν θανάσιμα τους Έλληνες πολίτες και την πατρίδα. Το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει κόμμα πατριωτικό, γι' αυτό και επέλεξε ως ανάγκη την διάσωση της χώρας γνωρίζοντας το κόστος που θα πληρώσει. Αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα επώδυνα και άδικα που έπληξαν κυρίως τους μη έχοντες και κατέχοντες αλλά και τους ανθρώπους της δημιουργίας» τόνισε.

Ο κ. Καρχιμάκης επισήμανε ότι η αλλαγή αυτής της πολιτικής που στοχεύει στην διάσωση και το ανεξέλεγκτο των τραπεζιτών και όχι του τραπεζικού συστήματος είναι «μια από τις κύριες αιτίες που υπάρχει σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά».
Για όλα αυτά όμως «υπάρχουν πολιτικές που εφαρμόζονται και πολιτικοί που τις εφαρμόζουν. Όλα και πάντα έχουν ονοματεπώνυμο. Και στην περίπτωση αυτή των τραπεζιτών πέραν των κυβερνητικών επιλογών υπάρχει ο κυρίως υπεύθυνος και έχει ονοματεπώνυμο. Είναι ο κεντρικός τραπεζίτης ο κ. Προβόπουλος. H συμπεριφορά του και η παντελής έλλειψη ελέγχου των πράξεών του έχει επιφέρει μεγάλα προβλήματα στην οικονομία και στη διαφάνεια στην λειτουργία του τραπεζικού συστήματος» ανέφερε...
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: