Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Στο απόλυτο ντέρμπι (το παραμύθι συνεχίζεται)...


Μεγάλη δημοσκόπηση της Pulse για το pontiki.gr – Το απόλυτο ντέρμπι - Media
...στη δημοσκόπηση της "Pulse"...
Μάχη μέχρι την τελευταία ψήφο καλούνται να δώσουν τα δύο μεγάλα κόμματα, καθώς η εκλογική μάχη παραμένει αμφίρροπη, μόλις 2 ημέρες πριν τις κάλπες.

Συγκεκριμένα...
στην πρόθεση ψήφου ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνουν από 28%, ενώ έπονται Χρυσή Αυγή και ΠΑΣΟΚ με 6,5%. Ακολουθούν ΚΚΕ και Ποτάμι με 5% και Λαϊκή Ενότητα με 3,5%. Οριακά εντός Βουλής εμφανίζεται η Ένωση Κεντρώων που συγκεντρώνει 3%, σε αντίθεση με τους ΑΝΕΛ περιορίζονται στο 2,5%.

Εκτός από τους πολιτικούς δείκτες (πρόθεση ψήφου, αναγωγή, παράσταση νίκης, καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, συσπειρώσεις - μετακινήσεις ψηφοφόρων), η έρευνα μετράει τις διαθέσεις και εκτιμήσεις της κοινής γνώμης:

● Για τις μετεκλογικές συμμαχίες κάθε κόμματος που θα βγει πρώτο από την κάλπη.

● Την προοπτική και τη σταθερότητα μιας κυβέρνησης με συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.

* Ως αντιφατικό και ενδεικτικό της σύγχυσης αλλά και της απογοήτευσης του εκλογικού σώματος, κρίνεται το εξής παράδοξο εύρημα: Παρότι οι ψηφοφόροι των κομμάτων σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας προτείνουν ως λύση συνεργασίας το έτερο μεγάλο κόμμα (πίνακες 10-11-12-13), για την κυβέρνηση που θα προκύψει εν τέλει, πιστεύουν ότι «θα είναι ασταθής με σύντομη ημερομηνία λήξης» (πίνακας 14).

Δείτε ολοκληρη την δημοσκόπηση για topontiki.gr,ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: