Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Η αποκάλυψη του Τσίπρα για την γιαγιά του...



Σε μια αποκάλυψη για την καταγωγή του προχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα "Hurriyet". 
"Η μητέρα του πατέρα μου, δηλαδή η γιαγιά μου, γεννήθηκε στην...
Κωνσταντινούπολη στο Φανάρι", είπε. 

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η Τουρκία και η Ελλάδα πρέπει να εμπιστευτούν Ακιντζί και Αναστασιάδη για να υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό και τόνισε ότι αν επιλυθεί το Κυπριακό θα μπούμε σε μια διαφορετική περίοδο.

"Η εκλογή του Μουσταφά Ακιντζί είναι θετική εξέλιξη. Υπάρχει μια ευκαιρία για να προχωρήσει μια ειλικρινής προσπάθεια με σκοπό να επανενωθούν οι δύο κοινότητες στην Κύπρο. Υπάρχει μια ευκαιρία να υπάρξει ένα πλαίσιο με στόχο να αφήσουμε το παρελθόν πίσω και να ενδιαφερθούμε με το μέλλον. Ο Ακιντζί μιλάει για τον `κυπριωτισμό`, ο Αναστασιάδης είναι προς την ίδια κατεύθυνση. Για όλα αυτά υπάρχει ένας σημαντικός όρος. Και αυτός είναι η Τουρκία και η Ελλάδα να εμπιστευτούν τον Ακιντζί και τον Αναστασιάδη για να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις", ανέφερε.

Σε ερώτηση πως θα είναι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις αν επιλυθεί το Κυπριακό, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι θα μπούμε σε μια πολύ διαφορετική περίοδο. "Δεν υπάρχει κανένας λόγος η Τουρκία και η Ελλάδα να βρίσκονται σε μια κατάστασης έντασης ψυχρού πολέμου. Υπάρχουν διαφωνίες. Αυτές θα τις λύσει το διεθνές δίκαιο. Αν υπάρχει καλή πρόθεση και αντιληφθούμε ότι το συμφέρον μας είναι η συνεργασία και η κοινή πρόοδος θα επιλυθούν πολλά προβλήματα στην περιοχή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: