Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

«Νίκη με καθαρή και μεγάλη διαφορά» Τσίπρας: Τρίτη και οριστική ετυμηγορία για να τελειώνουμε με το παλιό


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Ο λαός δεν ξεχνάει και δεν αμνηστεύει. Γι’ αυτό τώρα ζητάμε την τρίτη και οριστική ετυμηγορία για να τελειώνουμε με το χθες και να κερδίσουμε το αύριο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο της Κρήτης.

«Την πρώτη φορά, στις 25 Γενάρη, με την εκλογή της πρώτης αριστερής κυβέρνησης. Τη δεύτερη, στις 5 του Ιούλη, με το περήφανο, το μυριόστομο Όχι. Και την τρίτη και φαρμακερή στις 20 Σεπτέμβρη, δίνοντας στο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνον την πρωτιά, αλλά και καθαρή και μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ» είπε.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πολλές φορές την πεποίθησή του ότι οι πολίτες θα δώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρή εντολή διακυβέρνησης και αλλαγής, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Μέχρι την τελευταία στιγμή, δίνουμε τη μάχη κάθε μέρα, κάθε ώρα. Πόρτα-πόρτα. Καμία ψήφος χαμένη για το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί κάθε ψήφος που χάνεται για τον ΣΥΡΙΖΑ, την κερδίζει η ΝΔ» δήλωσε.

Παράλληλα, ζήτησε τη συμμετοχή στις εκλογές γιατί «η αποχή από την κάλπη είναι η επιθυμία και η ευχή της ΝΔ. Γιατί και όποιος απέχει, συμμετέχει. Συμμετέχει και ψηφίζει» τη ΝΔ όπως εκτίμησε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι πολίτες θα επιλέξουν το κόμμα του για «να αλλάξει την Ελλάδα με σταθερά και ασφαλή βήματα. Με εθνική και κοινωνική συνεννόηση. Και με γνώμονα τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που μας στηρίζει και μας εμπνέει».

«Γιατί δώσαμε μια βασική υπόσχεση και τη κάναμε πράξη : Να ματώσουμε αν χρειαστεί για να σταματήσει άλλο ο λαός μας να ματώνει. Και αν κάποιοι νομίζουν ότι μα έριξαν κάτω, εμείς σηκωθήκαμε, είμαστε όρθιοι και συνεχίζουμε να παλεύουμε» είπε.

«Απέναντι σ' αυτήν την εγγύηση για το αύριο, το μόνο που αντιπροτείνει η ΝΔ είναι η επιστροφή στο δικό της χθες» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Μεϊμαράκης ζητάει από το λαό μας να εμπιστευθεί, για μία ακόμα φορά, τα ψηφοδέλτια του κυρίου Σαμαρά. Το πρόγραμμα του κυρίου Σαμαρά. Τις δεσμεύσεις του κυρίου Σαμαρά. Φανερές και κρυφές».

«Αν επικρατήσει να ξαναφέρει το καθεστώς της διαπλοκής και χρεοκοπίας στην εξουσία. Με τα ίδια πρόσωπα που κυβέρνησαν τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια. Που αποκαλούσαν τα μνημόνια ευλογία. Και που όχι μόνο υπέγραφαν ότι ζητούσαν οι δανειστές αλλά έλεγαν και φωναχτά πως δεν αφήνουν τη τρόικα να τους πάρει τη δόξα» δήλωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι την Κυριακή αναμετρώνται δύο κόσμοι, κάνοντας μάλιστα λόγο για «δημοψήφισμα της Κυριακής» με ένα και μόνο ερώτημα: «Ποιος θα κυβερνήσει το τόπο για τα επόμενα 4 χρόνια; Ή η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Το χθες ή το αύριο;»

«Γιατί, κάθε άλλη επιλογή ενισχύει την απελπισμένη προσπάθεια του παλιού κατεστημένου, την αγωνία της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας, για παλινόρθωση.
Η σπατάλη της ψήφου διασώζει όλο αυτό το παλιό καθεστώς» τόνισε.

«Δεν ζητάμε μια δεύτερη ευκαιρία, γιατί δεν μας άφησαν να αξιοποιήσουμε τη πρώτη. Ζητάμε εντολή συνέχειας της μεγάλης προσπάθειας που ξεκινήσαμε μαζί το περασμένο Γενάρη. Ζητάμε την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει η Αριστερά αυτόν τον τόπο» είπε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Δευτέρα για να εγγυηθεί τη σταθερή και ασφαλή πορεία της Ελλάδας προς το αύριο. Τη Δευτέρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει, πρέπει να έχει και θα έχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Με τη δική σας στήριξη.»
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: